Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Verziófrissítés - 2011. július

Tisztelt Ügyfeleink! 2011. júliusában a Billzone.eu rendszerben verziófrissítés történt, amely az alábbi új funkciókat tartalmazza:

1. Érvénytelenítő számla teljesítési időpontja:

Ezentúl az érvénytelenítő számla esetében tetszőleges teljesítési időpontot lehet megadni a rendszerben az eddigi 2 hetes visszamenőleges időponttal szemben.

 2. Több IP cím engedélyezésének lehetősége a külső kommunikációhoz:

Megadható több IP cím a Céges beállítások/Házirend beállítások/Engedélyezett IP cím mezőben a következő kikötésekkel:

  • maximum 250 karakter hosszúságú lehet,
  • ";"-vel elválasztva

 3. Számlát kibocsátó azonosítása a számlán:

Opcionálissá vált a számlát kibocsátó nevének és email címének megjelenése a számlán. Számlázás/Céges beállítások/Felhasználók oldalon a felhasználó nevére kattintva, lehetőség van továbbá egy alternatív név megadására, mely lehet monogram vagy netán egy kód (Pl. Ügyintéző1, IC, stb.) , amelyet a Számlán megjelenő név mezőbe lehet beírni és a számlán meg fog jelenni. Amennyiben a mező nem kerül kitöltésre, akkor a felhasználó teljes neve fog megjelenni a számlán.

 4. A számlán megjelenő tételnév konfigurálhatósága:

A Számlatömb létrehozásakor illetve módosításakor az „Alapértelmezett beállítások” menüpontban a számlán megjelenő tételnév konfigurálható. Választható lett a VTSZ (Statisztikai kód) és termékkód (Azonosító) együttes vagy külön-külön történő megjelenítése. A könnyebb kezelhetőség érdekében ehhez sablonokat készítettünk, amelyek közül ki lehet választani a megfelelőt. Beállított sablonunk segítségével megadhatjuk, hogy a tételekhez tartozó leíró adatok milyen sorrendben és formában jelenjenek meg a számlatétel megnevezés mezőjében:

1. sablon = statisztikai kód + név együttes megjelenítése 2. sablon = termékkód + név együttes 3. sablon = statisztikai kód + név + termékkód együttes megjelenítése

Ha a VTSZ (Statisztikai kód) vagy a termékkód nem kerül kitöltésre, akkor  a számlán az a rész üresen marad.

 5. Áfa besorolás ellenőrzése:

A Billzone.eu számlázóban kötelezővé vált a kedvezményes áfakulcsok alkalmazásának okát megjelölni, amelyet a rendszer egyes esetekben le is ellenőriz.

a) 5%-os és 18%-os áfakulcs ellenőrzése: Az  5% és 18% kedvezményes áfa kategóriákba tartozó termékek számlázása esetén az alábbi jelölőnégyzet elfogadása kötelező: „A kedvezményes áfa kategóriákba tartozó termékek a hatályos jogszabályok szerint kerültek beállításra.”

b) Adómentesség ellenőrzése:

  • Európai Unión belüli közösségi adószámmal rendelkező partnerek közötti számlázás. (A rendszer ellenőrzi, hogy csak abban az esetben választható ez az opció, ha mindkét ország EU tagállambeli és nem lehet ugyanaz a két ország).
  • Európai Unión kívüli export tevékenység harmadik államba. (A rendszer ellenőrzi, hogy csak abban az esetben választható ez az opció, ha a vevő országa nem EU-s és nem lehet ugyanaz a két ország).
  • Alanyi jogon adómentes
  • Tárgyi adómentes
  • Fordított adózás hatálya alá eső ügylet számlázása esetén az alábbi szöveg kerül automatikusan megjelenítésre a számlán: „FIGYELEM! A termék beszerzője, a szolgáltatás igénybevevője az adófizetésre kötelezett”. Plusz a rendszer ellenőrzi, hogy a vevő adószámában hátulról a harmadik számjegy nem lehet 1-es.

 6. Feltölthető céges logó maximális méretének növelése:

A jobb minőség érdekében, az eddiginél kétszer nagyobb céges logó feltöltését  is engedélyezi a rendszer. Engedélyezett méret: 434x170 (formátum opciók: JPG, PNG, BMP). Ez különösen hasznos a papír alapú számlák nyomtatásakor.

 7. Részleges keresés kibővítése:

A termék, illetve vevő keresőben ("Termék neve", "Termék azonosító", "Vevő neve" és "Vevőszám" mezőkben) mostantól nemcsak a szó elejére lehet szűrni, hanem a szövegen belüli „részkarakterekre” történő szűrés is megvalósításra került.

8. Várjuk minden kedves ügyfelünket a Facebook-on:

Kikerült a Billzone.eu kezdőlapjára a Facebook doboz. A „Tetszik” gomb megnyomásával első kézből értesülhet a legújabb rendszerfrissítésekről, legfrissebb blogcikkeinkről, illetve aktuális akcióinkról.