Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Verziófrissítés – 2012. május

Tisztelt Ügyfeleink! 2012. májusában a Billzone.eu rendszerben verziófrissítés történt, amely az alábbi új funkciókat tartalmazza:

1. Új ÁFA kulcs:

A rendszerbe felvételre került egy új ÁFA kulcs EXPK néven, amely az export termékértékesítéshez közvetlen kapcsolódó szolgáltatásnyújtás (ÁFA törvény 102§ (2) esetében alkalmazható.  

EXPK Áfa kulcs
2. Közösségi adószám formátumok listája:

Amennyiben „EU” ÁFA kulccsal állít ki számlát, és a vevő közösségi adószámát hibásan adta meg,  úgy a rendszer segítségképpen megjelenít egy linket, amely segítségével a jelenleg hatályban lévő EU adószám formátumok listájára lehet navigálni, és ahol ellenőrizheti a helyes formátumokat.

Közösségi adószám formátumok listája

3. Fokozott biztonsági kód kiküldéséhez megadott e-mail cím megjelenítése:

A fokozott biztonsági kód bekérő oldalon mostantól kiírásra kerül az az e-mail cím, amelyre a rendszer kiküldi a biztonsági kódot.

Fokozott biztonsági kód kiküldéséhez megadott e-mail cím megjelenítése
4. Fokozott biztonsági kód gyorsabb kézbesítése:

Több ügyfelünk jelezte részünkre, hogy a fokozott biztonságú belépéshez szükséges egyszer használatos jelszót tartalmazó leveleket lassan kapják meg. Ezentúl ezek a levelek gyorsabban fognak megérkezni, így elkerülhetők azok az esetek, hogy késve, a biztonsági jelszó érvényességi lejárata után kapja meg a felhasználó a kódot tartalmazó levelet.

5. Az e-számla letöltése az elektronikus számla befogadásáról szóló előzetes beleegyezést jelenti:

Az ÁFA törvény (2007. évi CXXVII tv.) 175.§(3) a) pontja és a 2010/45/EU direktíva 22. pontja értelmében az elektronikus számla alkalmazásához a számlabefogadó előzetes beleegyezése szükséges. Ennek értelmében a „Számla letöltése” oldalon felhívjuk a számlabefogadók figyelmét, hogy a számla letöltése egyben az elektronikus számla befogadását és a részére történő elektronikus számlázás jóváhagyását jelenti.

E-számla letöltése
6. Logóink több nyelven elérhetők:

Akik részt vesznek a 40%-os akciónkban, azoknak tájékoztatásul közöljük, hogy logóink több nyelven elérhetőek (angol, német) amennyiben ügyfeleink, felhasználóink vagy partnereink azokat meg kívánják jeleníteni weblapjaikon. Egyedi igény esetén bármely más nyelvre le tudjuk fordítani logóinkat, amennyiben ezt ügyfélszolgálatunkon jelzik részünkre.

7. Felhasználó egyedi azonosítója:

Mostantól a felületen látszódni fog a felhasználó egyedi publikus azonosítója. A felhasználók neve mellett zárójelben mindig megjelenik az azonosító, amely egy egyedileg generált kód (9 karakter, mely betűkből és számjegyekből áll). A felhasználó semmilyen természetes vagy egyéb adatára nem utal, kizárólag a rendszerben történő gyorsabb egyedi azonosítást segíti elő.

Felhasználó egyedi azonosítója

Bármilyen probléma esetén ügyfélszolgálatunk felkeresésekor kérjük, hogy adja meg felhasználói egyedi azonosítóját ahhoz, hogy a problémát még gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kezelni.

8. Számlatétel megjegyzés mező:

Új funkciónk keretében a „Számla létrehozása” oldalon minden egyes számlatételhez többsoros megjegyzés vehető fel. A MEGJEGYZÉS mező a „Termék megnevezése” mező mellett található. A számlatétel megjegyzés mezőbe írt szöveg a kiállított számlaképen a tétel alatt jelenik meg kisebb betűvel és halványabban.

Számlatétel megjegyzés mező a felületen

Ezzel a funkcióval lehetőség van arra, hogy tételenként fűzhessünk megjegyzést közvetlen a vonatkozó számlatétel alá, például a termékdíjat tartalmazó tétel esetében lehetőség van a termékdíj összegének vagy tényének ilyen módon történő feltüntetésére.  

Számlatétel megjegyzés mező a számlaképen

A verziófrissítés során javításra kerültek az elmúlt időszakban bejelentett hibák és fejlesztésre elfogadott javaslatok.