Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Verziófrissítés - 2014. július

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2014. júliusi verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerültek bevezetésre: Könyvelőprogram integráció: HessynKettős és RLB 60; Megjegyzéstörzs kezelése; ÁFA kulcsok szabványosítása (UN/Edifact) és ÁFA kód törzs kezelés; Session idő megemelése 20 percre; Fizetési mód oldalon beállítható az automatikusan fizetett állapot.

 • Könyvelőprogram integráció: HessynKettős és RLB 60
Funkcióelérés: Felület (PLUSZ, PRÉMIUM és ÜZLETI csomagokban)

Újabb könyvelőprogram integrációja került bevezetésre a rendszerben. A két könyvelőprogram az alábbi:

- HessynKettős - RLB 60
Billzone_Verziofrissites_2014-07_001 Könyvelési program integráció
 
  • Megjegyzéstörzs kezelése
Funkcióelérés: Felület

A Törzsadatokban bevezetésre került a Megjegyzés törzs, így lehetőség van megjegyzések rögzítésére, amely adatok a számla készítésekor egyszerűen betölthetők.

Billzone_Verziofrissites_2014-07_002 Megjegyzéstörzs kezelése
 
  • Session idő megemelése 20 percre
Funkcióelérés: Felület A rendszer időzárja ezentúl 20 perc után zárja le a rendszert, amennyiben a rendszerben ez idő alatt nem történik tevékenység. A lezárás után a felhasználónak ismételten be kell lépnie a Billzone.eu főoldalon.  
   • ÁFA kulcsok szabványosítása (UN/EDIFACT) és ÁFA kód törzs kezelés
Funkcióelérés: PLUSZ, PRÉMIUM és ÜZLETI csomag (ÁFA kód törzs kezelés) A rendszerbe új ÁFA kulcs kódok kerültek bevezetésre, amelyek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak: UN/EDIFACT. Az ÁFA kulcsok bekerültek a Törzsadatokba, így kilistázhatók és szűrhetők.
Billzone_Verziofrissites_2014-07_003 ÁFA kód törzs kezelés
Mi az az UN/EDIFACT szabvány?

Az UN/EDIFACT (United Nations/Electronic Data Interchange for Administration Commerce Transport) szabvány a legjelentősebb nemzetközi EDI szabvány, amelyet az ENSZ szervezete dolgozott ki. Az EDIFACT szabvány olyan szintaktikai szabályok készletét jelenti, amely strukturált üzenetváltást tesz lehetővé az üzleti adatok cseréjében, továbbá olyan üzenet szabványokat jelent, amely lehetővé teszi az országok és iparágak közötti automatikus elektronikus dokumentumkezelést. Az EDIFACT széles körben használt Európában, így a Billzone.eu mint nemzetközi számlázó program a szabvány alkalmazásával elő kívánja segíteni elektronikus számlái minél gyorsabb adatcseréjét az üzleti partnerek között.

Az EDIFACT-ról további információk: http://www.unece.org/

Az UN/EDIFACT szabvány alapján az ÁFA kód az UN/EDIFACT kódból és kedvezményes ÁFA kulcs esetében az ÁFA mentesség okát leíró kódból áll (pl. E-AAF).
Billzone_Verziofrissites_2014-07_010 UN/EDIFACT ÁFA kód lista

Könnyebbségként a eddigi ügyfeleinknek a régi ÁFA kulcsok kódjait meghagytuk, az új ÁFA kulcsok már az UN/EDIFACT kódot kapták. Újonnan regisztrált ügyfeleink már kizárólag az UN/EDIFACT kódot használhatják.

Amennyiben nem biztos benne, hogy melyik ÁFA kódot használja, az alábbi helyekről tájékozódhat:

- Felhasználói Kézikönyv (14.1. - 14.3.) pontja

- Törzsadatok / ÁFA kódok Leírás oszlopában

Billzone_Verziofrissites_2014-07_005 ÁFA kód magyarázat

- Számla létrehozása oldalon az ÁFA összesítő sor alatt található Milyen ÁFA kulcsokat használ a rendszer? felugró információs ablakban lehet tájékozódni.

Billzone_Verziofrissites_2014-07_009 "Milyen ÁFA kulcsokat használ a rendszer?" információs gomb

- GYIK = Milyen ÁFA kulcsokat használ a rendszer? bejegyzésben.

ÁFA KÓD adat szerkesztése:

Amennyiben a könyvelési adatexporthoz szükséges ÁFA kódokat küldeni, úgy azok az ÁFA kód adatok szerkesztése oldalon elmenthetők a törzsbe.

Billzone_Verziofrissites_2014-07_006 ÁFA kód adat szerkesztése
 •   Számlák keresése szűrő kiegészítve sorszámtartománnyal
Funkcióelérés: Felület Számlakeresés esetében további szűrő került be a rendszerbe: a sorszámtartomány.
Billzone_Verziofrissites_2014-07_007 Sorszámtartomány szűrő
 
 • Fizetési mód oldalon beállítható az automatikusan fizetett állapot
Funkcióelérés: Felület

Ha a Fizetési mód adatainak módosítása oldalon bejelölésre kerül az adott fizetési módhoz (például készpénz) az Automatikus fizetett státusz a számlán jelölőbox, akkor a számla kiállítás után a számla automatikusan fizetett státuszba kerül (nem kell külön kézzel beállítani) a Számlák kezelése / Kiállított számlák oldalon.

Billzone_Verziofrissites_2014-07_008 Automatikus fizetett státusz checkbox
 • MyOpenID szolgáltató kivezetése a Billzone.eu rendszerből
 • Funkcióelérés: Felület

  A MyOpenID szolgáltató megszűnt, ezért a MyOpenID belépési lehetőséget folyamatosan vezetjük ki a Billzone.eu rendszerből. Azoknak a felhasználóknak, akiknek ebből kifolyólag bármilyen belépési nehézsége támad, kérjük keresse ügyfélszolgáltunkat, akik készséggel állnak a rendelkezésre a probléma megoldása érdekében (support@billzone.eu).