Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Verziófrissítés – 2016. december

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2016. decemberi verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerülnek bevezetésre: 2017. január 1-jei törvényi változás megfelelés (számla adattartalma változás); Számlatömb előtag tartalmazhat számot is; Számlaletöltő oldalon a KIFIZETEM gomb csak a fizetetlen számlák esetében jelenik meg; GYIK oldalon kereső funkció; Rendszerüzenetek megjelenítésének megújítása.

2017. január 1-jei törvényi változás megfelelés: számla adattartalma változás: 2017. január 1-jétől a belföldi adóalany részére kibocsátott számlán szerepeltetni kell a vevő adószámát akkor, ha az adótartalom eléri vagy meghaladja a 100 000 Ft-ot a számlán. Ez esetben a rendszerben figyelmeztető üzenet jelenik meg a felhasználó részére.

billzone_blog_verziofrissites_2016-12_01 Vevő adószáma, ha az adótartalom eléri vagy meghaladja a 100 000 Ft-ot a számlán
Számlatömb előtag tartalmazhat számot is

A számlaelőtag eddig csak betű lehetett, mostantól betű és szám képezheti. Amennyiben az előtag számot tartalmaz, az utolsó tagja csak betű lehet. A számlasorszám felépítése: előtag (amelyet a felhasználó ad meg) + sorszám (amelyet a számlázó generál automatikusan). Pl.: előtag (BLF) + sorszám (001) = BLF001. Számot tartalmazó előtag esetében: előtag (BLF2016E) + sorszám (001) = BLF2016E001. A megadott előtag hossza 1-8 karakter között lehet.

billzone_blog_verziofrissites_2016-12_02 Számlatömb előtag számot tartalmazhat

Számlaletöltő oldalon a KIFIZETEM gomb csak a fizetetlen számlák esetében jelenik meg

Utólagos számlázás esetén, amikor a számla FIZETETT állapotban van, a KIFIZETEM gomb nem jelenik meg a számlaletöltő oldalon. Ez az eset akkor állhat fenn, ha a Törzsadatok / Fizetési módnál beállításra kerül, hogy a számla kiállításkor rögtön FIZETETT állapotba kerüljön. Ennek a fizetési módnak a használata esetén a számla letöltő oldalon a KIFIZETEM gomb nem jelenik meg (hiszen a számla már fizetett állapotú, ügyfelének nem kell fizetnie).

billzone_blog_verziofrissites_2016-12_03 Fizetett számla esetében nincsen Kifizetem gomb a számlaletöltő oldalon
GYIK oldalon kereső funkció

A GYIK oldalon a témakörök és cikkek közötti hatékonyabb keresés érdekében Keresés funkciót jelenítettünk meg.

billzone_blog_verziofrissites_2016-12_04 GYIK kereső funkció
Rendszerüzenetek funkció

A Billzone.eu Főoldal jobb alsó sarkában jelenítjük meg Ügyfeleink részére a fontos Rendszerüzeneteket.

billzone_blog_verziofrissites_2016-12_05 Rendszerüzenetek funkció