Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Verziófrissítés – 2016. január

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2016. januári  verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerülnek bevezetésre: Tétel záradék és számla záradék funkciók bevezetése; Házirend oldal megújítása; Számlatömbönkénti jogosultság beállítása.

Tétel záradék és számla záradék funkció Funkcióelérés: Felület / Interfész

A NAV adatexport előírás elvárja, hogy a kötelezően feltüntetett záradékok átadásra kerüljenek exportáláskor. Ezért a rendszerben a törvény által előírt megjegyzések, záradékok kiválaszthatók és felvihetők a számlára. A törvénnyel összhangban megkülönböztetünk tételsorra és számlára felvihető megjegyzést.

A/ Tétel záradék:

Tétel megjegyzést a tételsoron található "jegyzettömb" ikonra kattintva kezdeményezhetünk.

Billzone_Verziofrissites_2016-01_001 Jegyzettömb ikon

A Tétel megjegyzés szerkesztése oldalon megadhatjuk a tételre vonatkozó teljesítési időszakot (zöld doboz), beírhatunk kézzel bármilyen megjegyzés szöveget (kék doboz) vagy kiválaszthatunk fix záradék szöveget a legördülő listából (Hozzáad gomb).

Billzone_Verziofrissites_2016-01_002 Tétel megjegyzés szerkesztése

A Hozzáad gomb megnyomásával a kiválasztott záradékhoz tartozó beviteli mezők betöltődnek (piros doboz). Az adatok kitöltése után, a Frissítés gomb (kék) megnyomásával a rendszer befrissíti az adatokat a záradék szövegébe (zöld doboz). A záradék ebben a formában kerül rá a számlára.

Billzone_Verziofrissites_2016-01_003 Tétel záradék adatok megadása
 

A Bezár gomb megnyomásával a záradékok mentésre kerülnek a tételsorra, majd a tételsoron jelzésre kerül, hogy a tételhez megjegyzés fűződik: a "jegyzettömb" ikon zöldre változik és ha az egeret az ikon fölé visszük, akkor kiírásra kerül a teljes megjegyzés szövege.

Billzone_Verziofrissites_2016-01_004 Tétel megjegyzés megjelenítése a tételsoron
  B/ Számla záradék:

Számla záradékot a Számla megjegyzés mező mellett található "jegyzettömb" ikonra kattintva kezdeményezhetünk.

Billzone_Verziofrissites_2016-01_005 Számla záradék ikon

A Számla megjegyzés szerkesztése oldalon kiválaszthatjuk a számlára vonatkozó fix záradék szöveget a legördülő listából (Hozzáad gomb).

Billzone_Verziofrissites_2016-01_006 Számla záradék szerkesztése

A Hozzáad gomb megnyomásával a kiválasztott záradékhoz tartozó beviteli mezők betöltődnek (piros doboz). Az adatok kitöltése után, a Frissítés gomb (kék) megnyomásával a rendszer befrissíti az adatokat a záradék szövegébe (zöld doboz). A záradék ebben a formában kerül rá a számlára.

Billzone_Verziofrissites_2016-01_007 Számla záradék adatok kitöltése

A Bezár gomb megnyomásával a záradékok mentésre kerülnek a számlára, majd a Számla megjegyzés szekcióban jelzésre kerül, hogy a számlához záradék fűződik: a "jegyzettömb" ikon zöldre változik (kék doboz) és a megjegyzés beviteli mező alatt kiírásra kerül a záradék szövege. A számlához egyedileg szövegezett tetszőleges kézzel felvitt megjegyzés is megadható a megjegyzés beviteli mezőben (zöld doboz).

Billzone_Verziofrissites_2016-01_008 Számla megjegyzés megjelenítése
A számlaképre rákerül a tétel megjegyzés (zöld), a tétel záradék (kék), majd az egyedi számla megjegyzés (lila) és a számla záradék (piros).
Billzone_Verziofrissites_2016-01_009 Tétel és számla megjegyzés megjelenítése a számlaképen
FONTOS:

Mind tétel megjegyzésnek, mind számla megjegyzésnek megadható, beírható tetszőleges szövegezésű, kézzel felvitt megjegyzés. Ezek a megjegyzések, záradékok azonban nem kerülnek olyan formában átadásra adóhatósági adatexport során, ahogy azt jelenleg elvárja a hatályos jogszabály. A számla tartalmazni fogja ugyan az adatokat, azonban a nem megfelelő beviteli mezőbe felvitt értékekről nem tud a rendszer az elvárt formában adatexportot szolgáltatni az adóhatóság részére.

Házirend oldal megújítása Funkcióelérés: Felület 

A Házirend oldal megújításra került: külön oldalon szerkeszthetjük az Ügyviteli házirend beállításokat és az Integrációs házirend beállításokat.

Az eddigiekhez képest új beállítások az alábbiak: Számla megjelenítéssel kapcsolatos beállítások
  • KATA Kisadózó - Beállítható, hogy a cég kisadózó.
  • Egyéni vállalkozó - Cégregisztrációkor megadott vállalkozási forma
Megrendelés
  • Fizetési intervallum - A rendszer által létrehozott automatikus megrendelések részére beállítható a fizetési gyakoriság (éves, negyedéves, két éves).
  • Pénzem - A rendszer által létrehozott automatikus megrendelések részére beállítható a pénznem. (Jelenleg kizárólag az ország pénzneme adható meg).
Billzone_Verziofrissites_2016-01_010 Házirend oldal megújítása
Számlatömbönkénti jogosultság beállítása Funkcióelérés: Felület

A Felhasználók / Felhasználó meghívása oldalon Céges felhasználói jogosultsággal rendelkező felhasználónál beállítható, hogy a cég melyik számlatömbjét érje el adott felhasználó. Alapból kiválasztható az összes vagy külön-külön egy-egy számlatömb.

Billzone_Verziofrissites_2016-01_011 Számlatömbönkénti jogosultság megadása céges felhasználónál