Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Koncz Petra életrajza

Billzone.eu arca Koncz PetraKoncz Petra csocsó világbajnok, a Billzone.eu arca 1982. augusztus 11-én született Cegléden, majd Szolnokon nőtt fel, ahol általános iskolában ének-zene - német, a gimnáziumban pedig ének-zene - angol tagozaton végzett. A zene, a sport, továbbá az utazás, illetve a család és az emberek már gyerekkora óta a legfontosabb elemek az életében.

Petránál minden a sportról szólt és szól. Szinte mindent kipróbált, amit pedig még nem, azt majd ki fogja: ping-pongozott, kézilabdázott, atletizált, úszott, kajakozott, teniszezett, kosarazott, focizott és kick-boxolt. A legtöbb sportágat versenyszerűen éveken keresztül űzte kiváló eredményekkel, több mást pedig csak a mozgás, a szórakozás vagy a társaság illetve a játék kedvéért  végezte. Csapatsportoknál - saját bevallása szerint - lelkesedése és versenyszelleme miatt legtöbbször csapatkapitányként irányított. Inkább csapatjátékos alkat, de az egyéni számokat is kedveli. 13-14 éves korában egy diákolimpiai meccs után a felnőtt kézilabda csapatba hívták játszani. Élete fordulópontja lehetett volna, azonban tanulmányai és a nyelvek ismerete szintén annyira fontos volt számára, hogy maradt a „minden nap más sportot űzünk” életvitelben.

1998-ban, Szolnokon egy szórakozóhelyen hívták meg először egy csocsójátékra. A srácok mozdulatait imitálva jobban játszott, mint azt bárki gondolta volna, és egyszerűen imádta a játékot. Először csak hétvégeken játszott, majd szinte mindennapos foglalatossága lett.

2000-ben felvételt nyert a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára ének-zene – angol szakára, ahol megkezdődött élete egy következő időszakasza. Az előadások és szemináriumok látogatása mellett két énekkarban énekelt, melyekkel nemzetközi kórusfesztiválokon vehetett részt, ezek mellett pedig minden nap zajlott a csocsózás. 2003 májusában részt vett élete első versenyén, a Budapesten rendezett II. Magyar Országos Csocsóbajnokságon. Akkori párjával, Dombi Pankával megnyerték a női páros számot, két hét múlva pedig már Bécsben játszották a döntőt. Innentől kezdve még inkább minden a csocsóról szólt, állandóan szervezte a versenyekre utazást. 2004-ben Erasmus ösztöndíjat nyert Ausztriába a Krems-i Pedagógiai Akadémiára, ahol továbbfejleszthette német tudását, hétvégeken pedig Bécsben versenyezhetett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Az internet segítségével a szövetségek és a világ csocsósai kapcsolatba kerültek, ennek köszönhetően mostanra már 8 csocsó világbajnokság van egy évben, és legalább két országos bajnokság a csocsós országokban. Petra Európában rendszeresen versenyzik, több különböző ország bajnoka és több Európa- és Világbajnoki címmel rendelkezik. 2005-ben Kanadából az Ottawa-i Open-ről, 2008-ban pedig a US Open-ről, Atlanta-ból hozott el két-két aranyérmet, míg 2013. novemberében a Malaysia-ban rendezett Világbajnokságon egy ezüsttel és két arannyal tért haza.

2004 óta tanít angolul, fordít és tolmácsol. Apartman-értékesítéssel, ingatlanfejlesztéssel illetve zenekarok menedzselésével is foglalkozott. Dolgozott a Down Alapítványnál, több otthonban sportoltatott mentális és/vagy testi fogyatékkal élőket Budapesten.

2007-2008-ban közreműködött az amerikai Inside Foos Productions munkálataiban, amely nagyobb bajnokságok rögzítésével és kommentárjával foglalkozik, illetve 2004 óta tagja a Nemzetközi Csocsó Szövetség Női Bizottságának és nemrég lépett be az Education Commission-be is.

2006 óta keresik és hívják meg versenyek szervezésére különböző rendezvényeken, iskolákban, rehabilitációs otthonokban, igény szerint pedig edzéseket tart és csapatokat készít fel versenyekre.

A 2013-as évet a világranglista 4. helyén zárta már az N-WARE Kft. támogatásával, így a sikeres együttműködés révén a Billzone.eu arca lett. Közös céljuk, hogy Petra 2014-ben minél több versenyre eljusson és további bajnoki, világbajnoki címekkel a ranglista élén fejezhesse be az idényt.

Kategóriák:
Egyéb
Címkék:
Billzone.eu csocsó