Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Ügyfeleink mondták - Budai Hotel és Vendéglő Kft.

Bemutatjuk ügyfelünket: Budai Hotel és Vendéglő Kft. billzone_blog_online-szamlazo_ugyfelbemutatas_budaihotel_01 Mivel foglalkozik a Budai Hotel?

A Budai Hotel egy 3 csillagos hotel Budapesten, a XII. kerület zöldövezetében. A teraszról és a szobák nagy részéből csodálatos panorámában gyönyörködhetnek a vendégek. A hotelben ingyenes Wifi használható, parkolás ingyenes a hotel előtt. A szobákban többek között privát fürdőszoba, TV, hűtőszekrény és Wifi-kapcsolat áll rendelkezésre. Különtermeinkben esküvők, születésnapok, konferenciák, valamint egyéb rendezvények is rendezhetők akár 100 főig.

Budai Hotel épülete

Kiknek ajánljuk?

Üzleti utazók részére kiemeljük ingyenes Wifi és parkolás, nyomtatás, scannelés, fénymásolás, internet sarok, konferenciaterem, vasalási, mosodai szolgáltatásainkat, a bőséges svédasztalos büféreggelit, valamint a jól felszerelt, tiszta és kényelmes szobáinkat.

Recepció

Sok átutazó száll meg Budapesten 1 éjszakára, megszakítva egy hosszú utat. Az M7 autópályához közel fekvő hotelünk csendes, nyugodt szobáiban, távol a város zajától pihenhetik ki magukat átutazó vendégeink.

Panorámás terasz

Párok részére a panorámás erkélyes franciaágyas szobát, vagy normál franciaágyas szobáinkat ajánljuk. Reggel a svédasztalos büféreggelit, este 1-1 italt fogyaszthatnak el panorámás teraszunkon.

Panoráma

Családok részére háromfős, négyfős, vagy pótággyal együtt ötfős szobáink alkalmasak, melyek két külön zárható hálótérrel rendelkeznek.

Szoba

Turisták, városlátogatók részére a recepción számos budapesti program tájékoztatója érhető el, és jegyvásárlásra is lehetőség van. A többnyelvű recepció készségesen segít bármiben. A városközpontot autóval vagy taxival 14 percen belül érhetik el.

Csoportok (osztálykirándulás, kórus, sport csapatok, baráti társaságok, konferencia résztvevők, esküvői vendégek, egyesületek vagy klubok tagjai stb.) számára 42 főig ideális szállás a Budai Hotel, mert a hotel előtt akár 2 busz is ingyen parkolhat és a két tágas közösségi teremben az egész csoport össze tud gyűlni. 30-40 fős csoportnál mind a 12 szobára szükség van, így a teljes hotelt csak a csoport használhatja. Csoportoknak kedvezmény a szállásdíjból!

Ha rendezvényhelyszínt keres max. 100 főig (esküvő, konferencia, tréning, születésnap stb.), akkor három rendezvénytermünk közül választhat, a résztvevőknek szállást is biztosítunk és ingyen parkolhatnak a hotel előtt.

Ciklámen terem (konferenciaterem)

Hosszú tartózkodás esetén is jó választás hotelünk, mert minden szoba hűtőszekrénnyel felszerelt, a reggelizőben ingyen használható a mikrohullámú sütő, vízforraló, kenyérpirító, svédasztalos büféreggeli kérhető, vacsora a közeli étteremben fogyasztható el vagy a hotelbe is meg lehet rendelni. Vasalási és mosási lehetőség közvetlenül a hotelben.

Csocsó Miért választották a Billzone.eu-t számlázásra?

A hotelben kézi számlázással használjuk a Billzone.eu-t számlák kiállításakor. A számlázóprogramot rendszeresen, havi szinten frissítik. Ha számlázást érintő jogbszabályi változás van, akkor még a hatályba lépés előtt tájékoztatnak minket erről, és még a hatályba lépés előtt kifejlesztik az új funkciót, ha szükséges. Tetszik, hogy a blogban rendszeresen beszámolnak a jogszabályi változásokról és programfrissítésekről. A számlázót lehet böngészőből használni, nem kell hozzá semmit telepíteni, valamint az is előny, hogy több felhasználó is könnyedén tudja használni. Vegyesen szoktunk e-számlát és papír alapú számlát is kiállítani.

Létezik többfajta számlázóprogram a piacon, sok más számlázóprogramot kipróbáltunk, de a Billzone.eu-t találtuk a legprecízebbnek, legjobban jogszabálykövetőnek.

Hasznos a kétnyelvű számla funkció, ezt gyakran használjuk. Vannak olyan számlázóprogramok, amelyek idegen nyelvű számlára nem írják rá a feliratokat magyar nyelven is, pedig a 2007. évi CXXVII. törvény (ÁFA törvény) 178. § (3) bekezdés kimondja: "Idegen nyelven kiállított számla esetében az adóigazgatási eljárás keretében lefolytatott ellenőrzés során a számla kibocsátójától megkövetelhető, hogy saját költségére gondoskodjon a hiteles magyar nyelvű fordításról, feltéve, hogy a tényállás tisztázása másként nem lehetséges." A Billzone.eu olyan kétnyelvű számlákat hoz létre, melyeken mindig ott vannak a magyar feliratok is. Emiatt én nem használnék olyan számlázóprogramot, mely idegen nyelvű számlákat csak egy nyelven hoz létre és nem írja rá magyarul is a feliratokat.

Szintén hasznos, hogy az áfa-kulcsokat egy listából lehet kiválasztani, de 0% áfa kulcshoz többféle opció van, mert nem mindegy, miért 0% az áfa. 2007. évi CXXVII. törvény 169. §-a rendelkezik a számla kötelező adattartalmáról, az m) pont kimondja: "adómentesség esetében jogszabályi vagy a Héa-irányelv vonatkozó rendelkezéseire történő hivatkozás vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása mentes az adó alól;" Ha egy olyan áfa-kulcsot választok a listából, ahol 0% az áfa-kulcs, akkor a Billzone.eu ráírja a számlára, hogy miért 0% az áfa, ez ugye kötelező eleme a számlának. Ezt sem teszi meg minden számlázóprogram automatikusan.

2000. évi C. törvény a számvitelről 15. § (4) bekezdése kimondja: "A könyvvezetést és a beszámolót áttekinthető, érthető, e törvénynek megfelelően rendezett formában kell elkészíteni (a világosság elve)." Ehhez kapcsolódik az idegen nyelvű számlánál, hogy a Billzone.eu - helyesen - csak egyféleképpen értelmezhető módon írja rá a számlára a dátumot, pl. 2017. Jul 3. Ezt minden országban csak egyféleképpen lehet értelmezni. De vannak olyan számlázóprogramok, melyek ilyen formátumban tüntetik fel a dátumot: 2017.07.03. vagy 2017.03.07. Ezzel az a baj, hogy adott országban ez lehet 2017. július 3., más országban jelentheti a 2017. március 3-at is, mert országonként eltérő lehet a dátumformátum. Tehát ki kell írni a hónapot betűvel, így már egyértelmű lesz.

Azzal is találkoztam, amikor egy számlázóprogram az USA dollárban kiállított számla végösszegét így írja ki: 200 $. De ez sem teljesíti a világosság elvét, hiszen a $ jel jelentheti az amerikai, ausztrál vagy kanadai dollárt is, nem egyértelmű így. A helyes így lenne, ahogy a Billzone.eu is feltüntetni: 200 USD. Ez már egyértelmű.

Amit még sok más számlázó nem tud helyesen, az a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet, mely leírja, hogy milyen formátumban kell a NAV felé rendelkezésre bocsátani az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatást. Itt arról van szó, hogy ezt bármikor kérheti a NAV, és XML formátumban kell a számlákról információt szolgáltatni. A gond itt az, hogy az elvárt XML sémában rengeteg külön mező van, sokféle információt kell külön XML mezőbe tenni az export során a számlázóprogramnak. A Billzone.eu ezt nagyon alaposan meg is valósította. Pl. ott vannak a számla záradékok. Ezeknek külön-külön mezőjük van a rendeletben leírt XML sémában, tehát a számlázóprogramnak egy legördülő listát kell biztosítani, ahol ki lehet választani az adott számla záradékát. Mert így tudja csak a számlázóprogram a megfelelő XML mezőbe elhelyezni később az információt. Pl. ha a számla közvetített szolgáltatást tartalmaz, akkor a rendelet szerint a  kozv_szolgaltatas XML mezőbe kell kerülnie ennek az információnak. Igen ám, de sok számlázóprogramban csak van egy szövegmező, ahová kézzel kell beírni, hogy "a számla közvetített szolgáltatást tartalmaz". De ekkor a számlázóprogram nem fogja tudni ezt az információt a megfelelő XML mezőbe elhelyezni, csak akkor, ha legördülő listából lehet kiválasztani az összes lehetséges záradékot. A Billzone.eu tudja ezt és helyesen készíti el a kért XML exportot, minden információ a kért mezőbe kerül. De amelyik számlázóprogramban nincsenek külön mezők a számlakiállítás során a kért XML mezőkhöz igazodva, azok nem fogják tudni maradéktalanul teljesíteni az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatást.

A fenti dolgokat teszteltem le több különböző számlázóprogramnál, és mivel csak a Billzone.eu tudta ezeket, ezért választottuk ezt a számlázóprogramot. A Billzone.eu a legprecízebb és mindig időben, betű szerint, naprakészen követik a jogbszabályokat, legalábbis mi a nem teljeskörű teszteléseink során ezt tapasztaltuk.

Elérhetőségeink:

Web:   Budai Hotel és Vendéglő Kft. cím: 1121 Budapest, Rácz Aladár út 45. E-mail: info@budaihotel.hu Telefon: +36 30 444 56 85