Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Verziófrissítés – 2019. április

Tisztelt Ügyfeleink! A 2019. áprilisi verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerülnek bevezetésre:

 • Új támogatott e-számlát szolgáltató rendszer: DMRV
 • Designváltozás: Bejelentkezés oldal, Regisztrációs oldal, figyelmeztető-tájékoztató üzenetek megjelenítése
 • KATA "Kisadózó" funkció átszervezés a Céges fiók beállítások oldalra
 • KATA "Kisadózó" szövegezés alapértelmezett megjegyzésként a Számla létrehozás oldalon
 • Átállás NAV Online számla 1.1 XML sémára
 • Új beállítási oldal: Önszámlázás beállítások

  Új támogatott e-számlát szolgáltató rendszer: DMRV A Bejövő számlák automatizált feldolgozása funkcióban a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-vel bővült az e-számlát szolgáltató rendszerek felől történő automatizált feldolgozás. A funkcióról és az ebben a funkcióban elérhető cégekről az alábbi blogcikkből tájékozódhat: https://blog.billzone.eu/2019/02/08/billzone-eu-verziofrissites-2019-januar/ Designváltozás: Bejelentkezés oldal, Regisztrációs oldal, figyelmeztető-tájékoztató üzenetek megjelenítése A bejelentkezés és a regisztrációs oldalak dizájnt váltottak, így a régitől eltérő képernyőkép fogadja kedves ügyfeleinket. Bejelentkezés oldal: VR1 Regisztrációs oldal: VR2 Figyelmeztető üzenetből is több van, melyek az új dizájnnal jobban kiemelkednek a képernyő hátteréből. A piros a hibát jelzi, a sárga figyelmeztet, a kék háttérrel rendelkező üzenet pedig tájékoztat. Ezekre példa: VR3 VR4 KATA "Kisadózó" funkció átszervezés a Céges fiók beállítások oldalra A céges fiók beállítások oldalon gyorsan és egyszerűen beállítható a KATA „kisadózó” státusz. Figyelem: amennyiben bepipálja, hogy a kisadózók tételes adója (KATA) szerinti adózó, úgy a számlán feltüntetésre kerül a „Kisadózó” szövegezés. A Cégadatok szerkesztése oldalon pipálja be a KATA kisadózó sorában lévő négyzetet, majd mentse el. VR5 KATA "Kisadózó" szövegezés alapértelmezett megjegyzésként a Számla létrehozás oldalon Amennyiben a Cégadatok szerkesztése oldalon be van pipálva a „KATA kisadózó” négyzet, úgy a Számla létrehozás oldalon a számla megjegyzésben alapértelmezett megjegyzésként megjelenik a „Kisadózó” szöveg. VR6 Átállás NAV Online számla 1.1 XML sémára A NAV 1.0 xml a jogszabályi előírások szerint 2019.04.30- ig használható és teljesíthető vele adatszolgáltatás az adóhatóság részére. A határidőt követően a NAV 1.1 xml sémát kell használni adatszolgáltatásra. A Billzone.eu Online Számlázó a NAV 1.1 xml séma alapján szolgáltat adatot az adóhatóság részére. Technikai változások a NAV 1.1 xml sémában:

 • Dátumkezelés: 2010.01.01. előtti dátum nem használható a számlára vonatkozó dátumformátumokban.
 • Kötelező árfolyam érték megadása.
 • Mennyiségi egység esetében a NAV által közreadott mennyiségi egység értékekkel kell adatot szolgáltatni.
 • ÁFA mérték összesítő használata.

Új beállítási oldal: Önszámlázás beállítások Ez a funkció Üzleti és Prémium csomagban elérhető. A Beállítások / Önszámlázás beállítások fül alatt a céghez tartozó Önszámlázás beállításokat tekintheti meg, valamint kezdeményezheti módosításukat. Az Önszámlázás beállítások módosításához kattintson az “Önszámlázás beállítások szerkesztése” linkre. VR7 Önszámlázás beállítások Az Önszámlázás beállítások szerkesztése oldalon a következő beállítások végezhetők el:

 • Önszámlázás integráció engedélyezése - Engedélyezze ezt az opciót, ha szeretné, hogy interfészen keresztül egy (nagy) cég Önrészre állíthasson ki számlát az Ön cége nevében.
 • Önszámlázás biztonsági azonosító - A Billzone.eu által generált biztonsági azonosító, melyet az interfészen történő kommunikáció során kell megadni.
 • Engedélyezett IP-cím(ek) önszámlázáshoz - A Billzone.eu interfészéhez csak az itt megadott IP-című gép(ek)ről lehet csatlakozni. Több IP-esetén a címeket pontosvesszővel kell elválasztani.
 • IP cím ellenőrzésének kikapcsolása önszámlázáskor - Amennyiben interfész használat esetében fel szeretné függeszteni az IP cím ellenőrzést, engedélyezze ezt az opciót.

A funkció részletes leírása a Billzone.eu API InterfaceSpecification_2019-04-10 dokumentumban található a letölthető dokumentumok között: VR8