Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Verziófrissítés – 2019. február

Billzone.eu verziófrissítés – 2019. február Tisztelt Ügyfeleink! A 2019. februári verziófrissítéssel a Billzone.eu rendszerben az alábbi változások kerülnek bevezetésre:
  • Horvát székhelyű céghez Magyar - Horvát elektronikus és papír alapú új kétnyelvű számlasablon;
  • Könyvelési export: Armada Főkönyprogram részére;
  • Számla létrehozása egy már létező alapján (Törzsadatokba rögzített tételt tartalmazó számla alapján) figyelmeztető üzenet bevezetése;
  • Kétnyelvű számlákon ÁFA kulcs megjegyzés kétnyelvű megjelenítése;
  • Bejövő számla „Kifizetési dátuma” szerkeszthető;
  • Alapértelmezett számlatömb beállítás;
  • Számla kézbesítése postai levélként Hibridlevéllel;
  Horvát székhelyű céghez Magyar - Horvát elektronikus és papír alapú új kétnyelvű számlasablon Horvát székhelyű cégnek innentől lehetősége nyílik arra, hogy magyar-horvát nyelvű számlát is kiállítson az eddig már elérhető sablonok mellett, melyek a horvát nyelvű, az angol-horvát és német-horvát nyelvű sablonok. Könyvelési export: Armada Főkönyvprogram részére  A könyvelési export az Armada Főkönyvprogrammal egészült ki. Alább az összes olyan programot megtalálja, melyek felé a billzone.eu online számlázóból támogatott a könyvelési export: Jelenleg a rendszer az alábbi könyvelési rendszer felé támogatja az adatexportálást: Számla létrehozása egy már létező alapján (Törzsadatokba rögzített tételt tartalmazó számla alapján) figyelmeztető üzenet bevezetése  Amennyiben számlát hozunk létre egy már létező számla alapján, melynek törzsadatokba rögzített adatait módosítottuk a legutóbbi számlakészítés során (pl. az ÁFA kódot), akkor következő alkalommal figyelmeztető üzenet ugrik fel a számla adatainak szerkesztése oldalon, ha ez alapján a korábban kiállított számla alapján kezdeményezzük a számla létrehozását. Számla létrehozása egy már létező alapján   Kétnyelvű számlákon ÁFA kulcs megjegyzés kétnyelvű megjelenítése Ebben a verziófrissítésben már elérhető a kétnyelvű számlákon az ÁFÁ kulcsokhoz kapcsolódó bontások, a magyar mellett idegen nyelven történő megjelenítése. Kétnyelvű ÁFA kulcs magyarázat Bejövő számla „Kifizetési dátuma” szerkeszthető  A Számlák / Bejövő számlák listában a Fizetve linkre kattintva a Kifizetés dátuma szerkeszthető a „Bejövő számla adatai” oldalon. Kifizetési dátum 1 Kifizetési dátum 2 Kifizetési dátum 3 A Mentés gombra kattintva a módosított dátumra kerül rögzítésre a fizetés. Kifizetési dátum 4 A befizetés adatai alapján kiadási pénztárbizonylat hozható létre. Alapértelmezett számlatömb beállítás Ennek a beállításnak az alkalmazása esetén a számla készítésekor alapértelmezés szerint ez a számlatömb lesz kiválasztva. Egyszerre csak egy elektronikus és egy papír alapú alapértelmezett számlatömb lehet.

Alapértelmezett számlatömb

Számla kézbesítése postai levélként Hibridlevéllel A felhasználó által a billzone.eu online számlázóban kiállított számla beküldésre kerülhet a hibridlevél.hu szolgáltatóhoz, akik a számlát kinyomtatják, és a számlán szereplő címre postázzák. Ahhoz, hogy ezt a funkciót igénybe tudja venni a billzone.eu felhasználója, először a Hibridlevél beállításokat kell elvégeznie. Hibridlevél 1 Hibridlevél 2 Miután a hibridlevél beállítások mentésre kerültek, számlatömbre vonatkozóan be tudja állítani, hogy a hivatkozott számlatömbben létrehozott papír alapú számlák kézbesítése postai hibridlevélként történjen.  Hibridlevél 3  Hibridlevél 4  A beállításokat a lap alján található Mentés gombra kattintva véglegesíthetjük. A hibridlevél funkcióra egy másik megoldás, hogy ha nincs a számlatömbben alapbeállításként rögzítve, akkor a számlák listája oldalon egyénileg is be lehet jelölni a papír alapú számla melletti kis jelölőnégyzetet, majd pedig a Hibridlevél küldés gombra kattintva el tudjuk küldeni a számlát a szolgáltatónak. Hibridlevél 5 A hibridlevél küldés státuszának ellenőrzése a Statisztikák fül Hibridlevél oldalán lehetséges: Hibridlevél 6 A következő státuszok fordulhatnak elő: Feldolgozás alatt, sikeres és sikertelen.  Ha sikertelen a feldolgozás, akkor a levelet újra kell küldeni az alábbiak szerint: Hibridlevél 7 Ha az újraküldés többszöri próbálkozás után is sikertelen, kérjük először ellenőrizzék hibridlevél beállításaikat, majd ha mindent rendben találtak és ismételten sikertelen a hibridlevél újraküldése, keressék meg ügyfélszolgálatunkat emailben a support@billzone.eu címen, és mellékeljenek képernyőképet, hogy mihamarabb ki tudjuk nyomozni a hiba okát.