Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Egyéni vállalkozó nyilvántartási számának feltüntetése számlán

Egyéni vállalkozó a számláján köteles feltüntetni a neve mellett a nyilvántartási számát.

Az egyéni vállalkozó gazdasági tevékenysége során az "egyéni vállalkozó" megjelölést (vagy annak e.v. rövidítését) és nyilvántartási számát neve (aláírása) mellett köteles feltüntetni az általa kiállított számlán. Ez megkülönbözteti az "adószámos magánszemély" által kibocsátott számlától.

A regisztráció során a "Cégnév" mezőben megadott név nem megfelelő formátumú. 
 
A helyes formátumra felhívjuk a figyelmét a regisztrációs oldalukon: "Amennyiben Ön egyéni vállalkozóként regisztrál, kérjük, hogy a neve mögött használja az e.v. (egyéni vállalkozó) rövidítést, valamint tüntesse fel nyolc számjegyűnyilvántartási számát is, például: Kovács József e.v. (ny.sz.: 12345678)"
 
A módosítást csak Ön tudja elvégezni a rendszerben. A szükséges módosításokat a "Céges beállítások/ Alapadatok/Cégadatainak szerkesztése" menüpontban teheti meg.
A helyes cégnév használatra azért van szükség, mert számlázáskor a számlakiállítónál a "cégnév" mezőben feltüntetett adat fog megjelenni. Jelen hatályos jogszabályok szerint egyéni vállalkozó esetében a cégnév az e.v megjelöléssel és a nyilvántartási szám feltüntetésével teljes.