Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

2016-tól kötelező a NAV adatexport

2016. január 1-jétől minden számlázó programnak adatszolgáltatási funkcióval kell rendelkeznie az adóhatóság felé. Az Ön számlázója teljesíteni fogja ezt az elvárást?

A 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet értelmében 2016. január 1-jétől minden számlázó programnak rendelkeznie kell egy olyan önálló, de a programba beépített, „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval, amelynek elindításával adatexport végezhető az adóhatóság részére.

A Billzone.eu számlázó folyamatosan megfelel a törvényi előírásoknak, így 2016. január 1-jétől ügyfeleink adatexportot tudnak majd készíteni az adóhatóság számára.

VÁLTSON IDEJÉBEN!

Amennyiben számlázója nem fogja tudni teljesíteni a NAV adatexport funkció elvárást, úgy váltson számlázót és válassza a Billzone.eu-t.

Ha vállalatirányítási rendszerében várhatóan nem lesz elérhető a NAV által 2016. január 1-től megkövetelt "adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" funkció, akkor javasoljuk annak integrációját a Billzone.eu rendszerben interfészen (API-n) keresztül. Így könnyen meg tudnak felelni azok is az új törvényi előírásnak, akik nem akarnak számlázót vagy ügyviteli rendszert váltani, de az adatexportnak eleget szeretnének tenni. Előny: azoknak a cégeknek, akiknek megvan ez az API kapcsolat, azoknak nem kell újra és újra aggódni az új törvényi előírások miatt.

Jelen cikk elképzelhető, hogy már túl régen frissült. Igyekszünk naprakészen tartani blogcikkeinket, azonban mégis előfordulhatnak elavult információk a korábbi bejegyzésekben. Ha elavult információt találsz, kérjük segítsd munkánkat azzal, hogy jelzed ügyfélszolgálatunkon. Köszönjük!