Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

24%-ra emelkedett a görög ÁFA kulcs

A görög parlament 2016. május 22-én fogadta el az általános ÁFA kulcs 1%-os emeléséről szóló törvénymódosítási javaslatot, amely azóta hatályba is lépett június elsejével.

Azzal, hogy Görögország általános ÁFA kulcsa 23%-ról 24%-ra emelkedett, az ország vezetői közel 500 millió eurós bevételt várnak az államkasszába. Az emelés a 2017-18-as költségvetési hiányokat és a más területeken tervezett adóemeléseket hívatott mérsékelni (pl. elektromos áram, víz és oktatás). Az általános ÁFA kulcs megemelése nincs hatással a különböző szektorokra vonatkozó 13%-os csökkentett és 6%-os szuper-csökkentett ÁFA kulcsokra.

2010-ben Görögország általános ÁFA kulcsa még 19% volt, ami azt jelenti, hogy a 2016. júniusi emelésig összesen 5%-ot emelkedett.

A Billzone.eu számlázó rendszerben távértékesítés esetében 24%-os ÁFA kulccsal tudnak ügyfeleink számlázni görög vevőik részére.

Jelen cikk elképzelhető, hogy már túl régen frissült. Igyekszünk naprakészen tartani blogcikkeinket, azonban mégis előfordulhatnak elavult információk a korábbi bejegyzésekben. Ha elavult információt találsz, kérjük segítsd munkánkat azzal, hogy jelzed ügyfélszolgálatunkon. Köszönjük!

Címkék:
ÁFA