Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Milyen tanácsokat kell adnom a számláimat befogadók részére?

Számlabefogadó részére: Először is tudatnia kell ügyfeleivel, hogy az elektronikus számlák befogadását az APEH 2009-től támogatja, így jogi akadályba nem ütközik az e-számla befogadása. Továbbá az ÁFA törvény 175.§ (3) bekezdése alapján a PKI rendszerben kiállított elektronikus számla befogadójának beleegyezése szükséges a számára történő e-számla kibocsátásához.

A Billzone.eu rendszerben felhívjuk a számlabefogadók figyelmét, hogy számlázónkon keresztül kiküldött elektronikus számlája letöltésével a befogadó automatikusan jóváhagyja az e-számla elfogadását. A számlabefogadó egyetlen feladata az elektronikus megőrzés, ami lényegesen egyszerűbb, mint a papíralapú számláé. A számlabefogadónak szintén javasoljuk, hogy e-mail címjegyzékében jelölje meg biztonságos partnernek a support@billzone.eu email címet, mellyel segíthet abban, hogy a kiállított számlákról küldött értesítések megérkezzenek.

Könyvelők részére:  Ezen felül nem árt felhívnia vevőinek figyelmét, hogy a jogszabályok előírják minden könyvelő cég számára az elektronikus számlák kezelésének menetét és módját. A legegyszerűbb esetben a régi munkamódszerek alapján kezelhetők az e-számlák (kinyomtatott példányon kontírozás). Fontos tájékoztatás továbbá, hogy az e-számlát kizárólag elektronikus adathordozó segítségével lehet továbbítani (pl.: email, CD, pendrive, hajlékonylemez, stb.)

Vevői tájékoztatásának legegyszerűbb módja, ha letölti és eljuttatja hozzájuk a Letölthető dokumentumok oldalunkról a Számlabefogadási Tájékoztató dokumentumot.