Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Miért biztonságos a Billzone.eu szolgáltatás?

A rendszer biztonságát a következő megoldásokkal garantáljuk:

  1. Adatkezelési gyakorlatunk megismeréséhez kérjük, olvassa el Adatkezelési nyilatkozatunkat!
  2. Cégregisztrációt követően a cégadatok ellenőrzésre kerülnek. Továbbá ellenőrizzük a felhasználó jogosultságát, ezzel megelőzve, hogy más állíthasson ki számlát ügyfeleink nevében. 
  3. Belépéskor lehetőség van OpenID-n keresztül történő azonosításra. Amennyiben az OpenID szolgáltatón keresztüli azonosítást választja, úgy az elsődleges belépési adatait nem a Billzone.eu rendszer, hanem független OpenID szolgáltatók tárolják és kezelik mások számára hozzáférhetetlen módon. Személyes és céges adataihoz csak abban az esetben férhetnek hozzá illetéktelen személyek, ha Ön OpenID belépési adatait megosztja másokkal.
  4. A rendszerben kötelező az úgynevezett kétfaktoros azonosítás, amely minden belépés esetén - második lépésként - egy egyszer használatos jelszót kér, melyet az Ön által megadott email címre küldünk ki. Így még abban az esetben sem férhetnek hozzá rendszerünkhöz az Ön nevében, ha valamilyen módon hozzájutottak belépési adataihoz.
  5. A rendszerben 20 perces időablak (session) áll rendelkezésre, azaz 20 perces inaktivitás után a rendszer kinavigálja a felhasználót a főoldalra. Így nagymértékben elkerülhető, hogy egy "otthagyott" számlázási képernyő illetéktelen kezekbe kerüljön.
  6. Céges beállítási opció a "fokozott biztonság használata". Ebben az esetben az adott cég összes felhasználójától kötelező jelleggel elvárt teendő minden számla kiállításkor, hogy egy e-mail címre megküldött biztonsági kódot beírjon a végrehajtáshoz.
  7. Az elektronikus számlázás biztonságosságát a hatályos jogszabályoknak való megfelelés, valamint az ennek kapcsán előírt technológiai követelmények betartása garantálja (hitelesítő szolgáltató által kiállított elektronikus aláírással való ellátás, NAV hash kód).
  8. Böngészője és kiszolgáló számítógépünk között minden kommunikáció titkosítva történik (ún. SSL technológiával). Ellenőrzés: https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.billzone.eu
  9. A számla kiállításakor a számlát kibocsátó cég nevében eljáró, a számlát kitöltő felhasználó egyedi azonosítója megjelenik a számla láblécében. Egyúttal a kiállított és elektronikusan aláírt számlákon feltüntetjük a kiállító IP címét, így egy esetleges komolyabb csalási kisérlet esetén, kinyomozható a forrás.
  10. A kiállított számlákat a felhőben redundásan - többszörös példányban - tároljuk.