Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Mi az OpenID? (ismertető)

Az OpenID egy ingyenes online szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen digitális identitással (felhasználónév-jelszóval) lépjenek be különböző oldalakra.

Manapság egyre több weboldalhoz kell felhasználóneveket és jelszavakat megjegyezni, ami azt jelenti, hogy sokan ugyanazt a jelszót használják minden weboldalon. Az OpenID keretrendszer egyik fő célja, hogy egységesítse a belépést az internetes alkalmazásokhoz, azáltal, hogy nem kell minden egyes programhoz külön felhasználónevet és jelszót megjegyeznie, elég az Ön által választott OpenID szolgáltatónál egyszer regisztrálnia, és ezt az egy hozzáférést később felhasználhatja a bejelentkezést igénylő internetes oldalak esetében.

Jó hír, hogy nagy valószínűséggel Önnek is van már OpenID-ja, mivel egy Gmail (Google) fiók is tud ekként működni. Fontos megemlíteni, hogy a belépési jelszavát kizárólag az Ön OpenID szolgáltatója ismeri és tárolja biztonságos módon. Ez az adat a szolgáltatótól nem kerülhet ki, így a Billzone.eu számára is titkos. Az OpenID részletes leírása: Minden, amit az OpenID-ról tudni lehet