Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Tanúsítványcsere: 2016.07.01. Eidas-910/2014/EU rendelet

2016. július 1-jétől a bizalmi szolgáltatásokra és az elektronikus hitelesítésre vonatkozó nemzetközi szabványok megváltoznak:

Életbe lép a 910/2014/EU Rendeletet (röviden eIDAS), hazai vonatkozásban az új szabályokat az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (Eüt.), valamint a későbbiekben megjelenő BM-rendeletek tartalmazzák.

A NetLock hitelesítés szolgáltató 2016.06.30-án visszavonja a jelenlegi tanúsítványokat, és helyettük 2016.07.04-től kérelmezhetők az új „Nem minősített eIDAS tanúsítványok” kiadása. A régi tanúsítvány visszavonása és az új tanúsítvány kiadásának időpontja sajnálatos módon nem fedi egymást. Ahhoz, hogy a Billzone.eu rendszerben ne lépjen fel szolgáltatáskiesés bizonytalan ideig, ezért egy munkatársi tanúsítványt kérvényeztünk a NetLock hitelesítés szolgáltatótól. A munkatársi tanúsítvány teljes egészében ugyanazokkal a tulajdonságokkal és jogosultságokkal bír, mint az eddigi aláírási tanúsítványaink.

Kérjük, olvassák el figyelmesen az "Elektronikus aláírás hitelességének ellenőrzése" AKTUÁLIS dokumentumunkat, amely további információkat tartalmaz a vonatkozó témát kifejtve.

N-Ware Elektronikus aláiras hitelességének ellenörzése 2.1 - AKTUÁLIS

Jelen cikk elképzelhető, hogy már túl régen frissült. Igyekszünk naprakészen tartani blogcikkeinket, azonban mégis előfordulhatnak elavult információk a korábbi bejegyzésekben. Ha elavult információt találsz, kérjük segítsd munkánkat azzal, hogy jelzed ügyfélszolgálatunkon. Köszönjük!