Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Hibridlevél.hu integráció

Összeszedtük egy blogcikkbe, hogyan küldhető a Billzone.eu rendszerből papír alapú kimenő számla a vevőnek postai levélként Hibridlevél szolgáltatással:

REGISZTRÁCIÓ A HIBRIDLEVÉL.HU SZOLGÁLTATÓNÁL

A szolgáltatás igénybevételéhez regisztrálni szükséges a Hibridlevél.hu szolgáltatónál. A Hibridlevél.hu ügyfélszolgálatát levélben kell tájékoztatni, hogy a Billzone.eu rendszeren keresztül szeretné a szolgáltatást használni.

ugyfelszolgalat@hibridlevel.hu

Billzone.eu beállítások

A regisztrációt követően a Billzone.eu Beállítások oldalon meg kell adni a szükséges azonosítókat.

A „Számlák/Számlák kezelése” oldalon lehetőség van papír alapú számlát küldeni a vevőnek postai levélként Hibridlevéllel. Ehhez először a „Beállítások/Hibridlevél beállítások” oldalon jóvá kell hagyni az integráció engedélyezését.

Az integráció engedélyezéséhez kattintson az „Adatok szerkesztése” linkre, majd a Hibridlevél integráció bekapcsolva jelölőnégyzetre.

A „Hibridlevél beállítások” szerkesztés oldalon a következő kötelező adatokat kell megadni:

· Hibridlevél API kulcs* - A Hibridlevél által kibocsátott API kulcs

· Hibridlevél céges azonosító* - A Hibridlevél felületen regisztrált céges azonosító

· Hibridlevél felhasználónév* - A Hibridlevél felületen regisztrált felhasználónév

· Hibridlevél jelszó* - A Hibridlevél felületen regisztrált jelszó

Az oldalon további Hibridlevélre vonatkozó Álltalános beállítások is elvégezhetők (pl. boríték típusa, súlya, nyomtatási szín, stb.)

SZÁMLATÖMB BEÁLLÍTÁSOK

Az Hibridlevél integráció engedélyezésének következtében a „Törzsadatok/Számlatömbök/Számlatömb alapértelmezett értékeinek módosítása” oldalon megjelenik a Hibrid levél kapcsoló a papír alapú számlatömbök esetében.

Amennyiben a “Számlatömb alapértelmezett értékeinek módosítása” oldalon a „Kézbesítést postai levélként Hibridlevéllel” jelölőnégyzet be van kapcsolva, akkor a papír alapú számla a kiállítást követően automatikusan továbbításra kerül a Hibridlevél felé.

SZÁMLA POSTÁZÁSA

Az Hibridlevél integráció engedélyezésének következtében a „Számlák/Számlák kezelése” oldalon megjelenik a számlák küldéséhez szükséges gomb:

HIBRIDLEVÉL ELLENŐRZŐ LISTA

A Hibridlevél funkcióval kiküldött számlák listája ellenőrizhető a „Statisztikák/Hibridlevél” menüpont alatt.

MEGRENDELÉS AZONOSÍTÓ

A Hibridlevél lista oldalon „Megrendelés azonosító” megnyomásával az adott számla postázásához tartozó egyedi információkat jeleníthetjük meg (pl. postázás dátuma, szolgáltatás típusa, költség, stb).

BILLZONE.EU - HIBRIDLEVÉL.HU INTEGRÁCIÓS DOKUMENTÁCIÓ:

https://www.billzone.eu/HU/hu/Electronic/Invoicing/Documents.aspx