Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

NAV online számla adatszolgáltató modul

CRM rendszerbe, számlázó programba integrálható Billzone.eu NAV Online Számla adatszolgáltató modul.

Kötelező adatszolgáltatás 2018.július 1-jétől 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet értelmében jövő év második felétől a számlázó programoktól elvárás a létrejött számlaadatainak elektronikus úton történő eljuttatása NAV részére, ugyanis a rendelet előírja, hogy a számlázó programnak a kiállított számla, számlával egy tekintet alá eső okiratnak az ÁFA törvény szerinti kötelező adattartalmát továbbítania kell az Adóhatóság részére.

Milyen számlázótól várja el az adatszolgáltatást a NAV? Az adatszolgáltató számlázó lehet offline vagy online számlázó egyaránt. Azaz a saját gépünkre telepített szoftveres számlázó vagy interneten elérhető online számlázó is köteles adatot szolgáltatni.

Hogyan továbbítja a számlázó az adatokat? Mind az offline, mind az online számlázó esetében elektronikus úton fogja a számlázó az adatokat továbbítani a NAV részére. Az adatszolgáltatásnak azonnal meg kell történnie a számlakiállítást követően és emberi beavatkozás nélkül, automatizáltan.

Kötelező-e a számlázó programba az adatszolgáltatási funkciót beépíteni? Az adatszolgáltatási funkciót nem kötelező a számlázó programba beépíteni, ez történhet adatszolgáltatási programon keresztül. Amennyiben már rendelkezik CRM rendszerrel vagy más számlázó programmal, úgy a Billzone.eu integrálható, mint NAV Online Számla adatszolgáltató modul.

Több ügyviteli rendszer kapcsolatakor, integrációja során melyik szolgáltatónak kell végeznie az adatszolgáltatást? Az adatszolgáltatást annak a szolgáltatónak kell végeznie, amelyben a számlázás történik. Több ügyviteli rendszer kapcsolatakor úgy állapítjuk meg, hogy hol történik a számlázás, hogy a számla sorszáma hol jön létre és annak nyilvántartásba vétele hol történik meg. Nem a számlához hozzáadott érték alapján döntünk, hanem a sorszám létrejöttének helye alapján.

A Billzone.eu NAV Online Számla adatszolgáltató modul integrációja esetén a Billzone.eu "híd alkalmazása" csak a számlaadatokat szolgáltatja be a NAV részére, a számla adatok az eredeti  számlázó/CRM rendszer hozza létre. A NAV részére történő adatszolgáltatás során a beküldött NAV xsd-ben az adatszolgáltató számlázó adataiként a számla sorszámát generáló számlázó adatai kerülnek beküldésre a Billzone.eu "híd alkalmazása" részéről.

Szemléltető folyamatábra:

nav_online_szamla_modul_bridge NAV Online Számla adatszolgáltató modul

Mi a megoldás, ha a számlázó programom, CRM rendszerem nem fogja tudni a NAV adatszolgáltatást? Keressenek meg bennünket: support@billzone.eu ügyfélszolgálati címen. A Billzone.eu NAV adatszolgálató modullal megdolást nyújthatunk, találhatunk Önnek is!