Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Termékadatok export-import útmutató

Több cége van a billzone.eu rendszer nyilvántartásában? Nagy az átfedés az egyes cégek termékei között?

Megmutatjuk hogy tudja elérni, hogy ne kelljen a termékeket mindenhol külön-külön létrehozni, azaz hogyan lehet exportálni, majd beimportálni a termék törzsadatokat.

Az alábbi két képen látható lépéseket végezze el az A cég és a B cég esetében is azért, hogy az importálandó excelbe meglegyenek az egyéb törzsadatok (Áfa kulcsok, Mértékegységek…)

Miután megvan a két export lista, akkor az A cég exceléből át kell másolni a Termékek munkalapról az adatokat a B cég excelébe.

Figyelem: Az Azonosító oszlopot nem kell tölteni, a kitöltést a rendszer végzi!

Az A cég exceléből átemelt adatoknál az Áfa kulcsok és a Mértékegységek oszlopot módosítani kell a B cég excelében szereplő Áfa kulcsok és Mértékegység adatokra.

Miután az Excel elkészült, be kell lépni a B cégnél a Törzsadatok/Termékek/Termék adatok importálása oldalra és be kell tölteni a termékadatokat tartalmazó fájlt.

Feltöltött fájl ellenőrzése, majd Importálás gombra kattintás.

Az Feltöltött fájl ellenőrzése gomb a feltöltendő adatok ellenőrzésére szolgál. Amennyiben hibát talál a rendszer, akkor nem tölti fel az adatokat, hanem a hibákat kilistázza. A hibás adatokat javítani kell, majd a módosított adatokat tartalmazó fájl újra fel kell tölteni. Amennyiben a rendszer nem talál hibát, kilistázza a feltölteni kívánt adatokat, amelyek még egyszer ellenőrizhetők feltöltés előtt.  

Az Importálás gomb megnyomásával tölthető fel a fájl a termékadatok törzsadatai közé.

Kategóriák:
4. Törzsadatok Magyar
Címkék:
export