Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Fizetési információk rögzítése a rendszerben

Kiegyenlítések kezelése (fizetési információk rögzítése a rendszerben)

Teljes és részletes leírás letöltése (PDF): Billzone_Kiegyenlítési információk rögzítése a rendszerben

Új funkció került bevezetésre a rendszerben: mostantól nyilvántartható a kiállított számlák fizetési állapota, kiegyenlítése. Az új funkció bevezetésével egyúttal a meglévő Számlák oldal struktúrája is átalakításra került:

Számlák menü

1. Számlák menü A Számlák főmenüből elérhető lapok: - Számlák kezelése - Kiegyenlítések kezelése (új funkció) 1.1 Számlák kezelése

A számlák kezelése oldalon indíthatjuk el a számlakészítés különböző funkcióit vagy megtekinthetjük és fizetettre állíthatjuk a már korábban kiállított számláinkat a listából kiválasztva.

1.1.1 Számla létrehozása funkciók elérése

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók. (Új elektronikus számla létrehozása, Új papír alapú számla létrehozása, Sztornó vagy érvénytelenítő számla létrehozása, Számla létrehozása már létező alapján).

Számla létrehozási funkciók

  1.1.2. Számlák kifizetése

A Számlák kezelése / Kiállított számlák listában információ található a számlák kiegyenlítésére vonatkozóan. Már ezen az oldalon Fizetett állapotba tehetjük a számláinkat. A sor elején található jelölő négyzet bepipálásával kiválasztható, hogy mely számlákat szeretnénk Fizetett állapotba tenni, majd nyomjuk meg a Fizetve gombot.

Számlák kifizetése

A számlák kiegyenlítési állapota a következők lehetnek:

Számlák kiegyenlítési állapota
  • Fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget)

A linket megnyomva a Kiegyenlítések kezelése / Fizetések listája felületre navigál a rendszer az adott számlára szűrve a listát.

  • Részben fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget)

A linket megnyomva a Kiegyenlítések kezelése / Fizetések listája felületre navigál a rendszer az adott számlára szűrve a listát.

  • Nincs fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget, amely ez esetben 0 (nulla))

A linket megnyomva a Fizetés adatai felületre navigál a rendszer, ahol az előtöltött adatokkal elmenthető a befizetés.

A Fizetési határidőtől való eltérés oszlopban megjelenő számok mutatják, hogy hány nap van még hátra a fizetési határidő lejártáig (mínuszos előjelű zöld szám), illetve hogy partnerünk hány nappal lépte már túl a fizetési határidő lejáratát (piros szám).

Ha a Kiegyenlítés állapota Fizetve, és ebben az esetben a Fizetési határidőtől való eltérés oszlopában található szám fölé visszük az egeret, akkor egy felugró ablakban láthatjuk a kiegyenlítés dátumát.

Fizetési határidőtől való eltérés

1.2 Kiegyenlítések kezelése

A Kiegyenlítések kezelése oldalon a Fizetések listája tekinthető meg, azaz az összes bevételeink. A listához szűrőfeltételeket lehet megadni. A szűrési lehetőségek a Szűrő megjelenítése linkre kattintva érhető el. Erről az oldalról kezdeményezhető új fizetés felvétele (Új fizetés rögzítése link), a fizetéshez pontozott számlák megjelenítése (Fizetett összeg link), az összepontozás módosítása (Összepontozás összege link).

1.2.1. Fizetések listája

A Fizetések listája oldalon a befizetések listáját tekinthetjük meg. Az oldalon található szűrők segítségével szűkíthetjük a listát.

Fizetések listája

1.2.2. Új fizetés rögzítése link

Új kiegyenlítést az Új fizetés rögzítése linken kezdeményezhetünk, ahol  elvégezhető egy számlára történt fizetés rögzítése a Fizetés adatai oldalon keresztül.

Új fizetés rögzítése funkció

1.2.3. Fizetés adatai oldal

A Fizetés adatai oldal a számlák kiegyenlítési adatainak rögzítésére szolgál.

Fizetés adatai oldal

1.2.4. Fizetett összeg link

A Fizetések listájában a Fizetett összeg oszlopban található összegek linkként funkcionálnak, azaz rájuk kattintva további oldalra navigál a rendszer.

Fizetett összeg link

A Fizetések listájában a Fizetett összeg linkre nyomva a Fizetés adatai oldal töltődik be a fizetés adataival read only (csak olvasható) állapotban.

Az oldalon kizárólag a Fizetés érvénytelenítése gomb aktív, amellyel törölhető a megnyitott befizetés.

A Fizetések érvénytelenítése gomb megnyomása után az eredeti összeg mínuszos előtaggal kerül be a Számla kiegyenlítések listája oldalon található Fizetések táblázatba.

1.2.5. Összepontozás összege link

Összepontozás fogalma = Egy befizetés (bevétel), amely egyszerre egy vagy több számla kiegyenlítését valósítja meg.

A listában található Összepontozás összege azt mutatja meg, hogy a befizetés milyen mértékben van felosztva a vevő számlái között. Amikor ez a szám megegyezik a Fizetett összeg értékével, akkor a fizetés teljes mértékben fel van osztva a vevő számláira.

A Fizetések listájában az Összepontozott összeg oszlopban található összegek linkként funkcionálnak, azaz rájuk kattintva további oldalra navigál a rendszer.

Összepontozás összege link

1.2.6. Összepontozás adatai oldal

A Fizetések listájában az Összepontozás összege linkre kattintva az Összepontozás adatai felületre navigál a rendszer, ahol megtekinthetőek a befizetéshez tartozó számlák.

Összepontozás adatai oldal

Figyelem: az összepontozás összege nem haladhatja meg a fizetett összegből fennmaradó összeget! Ez esetben hibaüzenet jelenik meg a felületen és az összepontozás nem menthető.

Összepontozás összege