Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Fizetési információk rögzítése a rendszerben

A rendszerben nyilvántartható a kiállított számlák fizetési állapota, kiegyenlítése a Számlák / Kiegyenlítések kezelése  oldalon

Számlák kifizetése

A Számlák / Számlák kezelése listában találhatóak információk a számlák kiegyenlítésére vonatkozóan. Már ezen az oldalon fizetett állapotba tehetjük a számláinkat. A sor elején található jelölő négyzet bepipálásával kiválasztható, hogy mely számlákat szeretnénk fizetett állapotba tenni, majd nyomjuk meg a Fizetve gombot.

Számlák kiegyenlítési állapota

A számlák kiegyenlítési állapotánál a következő státuszok lehetnek: 

- Fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget)

A linket megnyomva a Kiegyenlítések kezelése / Fizetések listája felületre navigál a rendszer az adott számlára szűrve a listát.

- Részben fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget)

A linket megnyomva a Kiegyenlítések kezelése / Fizetések listája felületre navigál a rendszer az adott számlára szűrve a listát.

- Nincs fizetve (ha az egeret fölé visszük, mutatja a kifizetett összeget, amely ez esetben 0 (nulla))

A linket megnyomva a Fizetés adatai felületre navigál a rendszer, ahol az előtöltött adatokkal elmenthető a befizetés.

Késedelmes napok száma 

A Késedelmes napok száma  oszlopban megjelenő számok mutatják, hogy hány nap van még hátra a fizetési határidő lejártáig (mínuszos előjelű zöld szám), illetve hogy partnerünk hány nappal lépte már túl a fizetési határidő lejáratát (piros szám).

Ha a Kiegyenlítés állapota Fizetve, és ebben az esetben a Késedelmes napok száma  oszlopában található szám fölé visszük az egeret, akkor egy felugró ablakban láthatjuk a kiegyenlítés dátumát.

Kiegyenlítések kezelése

A Számlák / Kiegyenlítések kezelése oldalon a befizetések listája tekinthető meg. Erről az oldalról kezdeményezhető új fizetés felvétele ( Új fizetés rögzítése link ), a fizetéshez pontozott számlák megjelenítése ( Fizetett összeg link ), az összepontozás módosítása ( Összepontozás összege link ).

Az oldalon található szűrők segítségével szűkíthetjük a listát. A szűrési lehetőségek a Szűrő megjelenítése linkre kattintva érhetőek el. 

Fizetések listája

A Fizetések listája oldal eltérően működik attól függően, hogy a lista szűrve van-e számlaszámra:

- Számlaszámra szűrve a lista (például ha a  Számlák / Számlák kezelése  /  Részben fizetve  linkről érkezünk, ahol az adott számlához tartozó befizetéseket látjuk):

- Nincs számlaszámra szűrés: ebben az esetben az összes befizetéseinket egyben látjuk:

Új fizetés rögzítése link

Új kiegyenlítést az Új fizetés rögzítése linken kezdeményezhetünk, ahol  elvégezhető egy számlára történt fizetés rögzítése a Fizetés adatai oldalon keresztül.

Fizetés adatai oldal

A Fizetés adatai oldal a számlák kiegyenlítési adatainak rögzítésére szolgál. 

Az oldal eltérően működik attól függően, honnan érkezünk rá:

- Számlák / Számlák kezelése / Nincs fizetve  link megnyomásával a  Fizetés adatai  oldalon betöltésre kerülnek az adott számla adatai és a teljes fizetendő összeg. A  Mentés  gomb megnyomásával rögzíthetjük a befizetést.

- Számlák / Számlák kezelése / Részben fizetve  link és  Fizetések listája  oldalon  Új fizetés rögzítése  link megnyomásával a  Fizetés adatai  oldalon betöltésre kerülnek az adott számla adatai és a hátralévő fizetendő összeg (lásd. eltérő értékű  Számla végösszege  és a  Fizetett összeg  mezők). A  Mentés  gomb megnyomásával rögzíthetjük a befizetést.

- Fizetések listája  oldalon  Új fizetés rögzítése  link megnyomásával nincs előtöltve a  Fizetés adatai  felület a számla adataival, ilyenkor a kereső panel segítségével kiválasztható a kiegyenlítendő számla.

Fizetett összeg link

A Fizetések listájában a Fizetett összeg oszlopban található összegek linkként funkcionálnak, azaz rájuk kattintva további oldalra navigál a rendszer.

A Fizetések listájában a Fizetett összeg linkre nyomva a Fizetés adatai oldal töltődik be a fizetés adataival read only (csak olvasható) állapotban.

Fizetés érvénytelenítése

Amennyiben a  Fizetések listájában  lévő  Fizetett összeg  linkről érkezünk a  Fizetés adatai  oldalra, akkor az oldalon kizárólag a  Fizetés érvénytelenítése  gomb aktív, amellyel törölhető a megnyitott befizetés.

A Fizetések érvénytelenítése gomb megnyomása után az eredeti összeg mínuszos előtaggal kerül be a Számla kiegyenlítések listája oldalon található Fizetések táblázatba.

Összepontozás összege link

Összepontozás fogalma = Egy befizetés (bevétel), amely egyszerre egy vagy több számla kiegyenlítését valósítja meg.

A listában található Összepontozás összege azt mutatja meg, hogy a befizetés milyen mértékben van felosztva a vevő számlái között. Amikor ez a szám megegyezik a Fizetett összeg értékével, akkor a fizetés teljes mértékben fel van osztva a vevő számláira.

A Fizetések listájában az Összepontozott összeg oszlopban található összegek linkként funkcionálnak, azaz rájuk kattintva további oldalra navigál a rendszer.

Összepontozás adatai oldal

A Fizetések listájában az Összepontozás összege linkre kattintva az Összepontozás adatai felületre navigál a rendszer, ahol megtekinthetőek a befizetéshez tartozó számlák. A befizetéshez számlák választhatók, így egy befizetés összege felosztható egy vagy több számla kiegyenlítésére.

Automatikus összepontozás 

A Számlák / Kiegyenlítések kezelése / Új fizetés rögzítése  link megnyomásakor az adatokkal előtöltött oldalon az  Automatikus összepontozás  checkbox alapértelmezetten bekapcsolásra kerül. Ez azt jelenti, hogy az előtöltött számla és a befizetés adatai automatikusan összepontozódnak.

-  Automatikus összepontozás checkbox bejelölve: Amennyiben a fizetett összeg (HUF) nagyobb, mint a számla összege, abban az esetben az adott vevő további fizetetlen (nyitott) számlára történik meg az automatikus összepontozás a számla fizetési határidejének sorrendjében.

FIGYELEM: az összepontozás összege nem haladhatja meg a fizetett összegből fennmaradó összeget! Ez esetben hibaüzenet jelenik meg a felületen és az összepontozás nem menthető.

- Automatikus összepontozás checkbox nincs bejelölve: Amennyiben számla nélküli fizetés rögzítésekor az automatikus összepontozás nincsen bejelölve, a rendszer figyelmeztet az összepontozás hiányára az  Összepontozás adatai  oldalon és a  Fizetések listája / Összepontozott összeg  oszlopban.