Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

1stBP Webinvoice ügyfelek részére-gyakori kérdések

Kedves 1stBP Webinvoice ügyfeleinknél eddig felmerült gyakori kérdéseire összefoglaltuk a válaszokat az alábbiakban:

A Billzone.eu rendszerben egyedi Webinvoice ügyfeleknek kialakított folyamatok futnak le. Ehhez azonban fontos az alábbi folyamatokat betartani a számlázás során.

1.Az AUDI Hungaria Zrt. részére a számla csak abban az esetben kerül elküldésre, hogyha az " AUDI SZÁMLA KÉSZÍTÉSE" gombra nyomva indul el a számlázás:

 AUDI SZÁMLA KÉSZÍTÉSE
  • A számlakiállítást követően a számla automatikusan (SFTP feltöltéssel) feltöltésre kerül a 1stBP rendszerbe, aki továbbítja a számlát az AUDI Hungaria Zrt. részére. Ez azt jelenti, hogy NEM kell a számlát email-ben küldeni az AUDI Hungaria Zrt. részére. És a "számlakézbesítő üzenet nincs elküldve" státusztól sem kell megijedni. Számlakiállítás után a számlatovábbítás automatikusan történik, a számlakibocsátónak NINCSEN további teendője.
  • Azonban arról érdemes meggyőződni, hogy a számla sikeresen elküldésre került a 1stBP részére. A számlaküldés állapota ellenőrizhető a Billzone.eu felületen az alábbiak szerint: 

2.A számla feltöltésének állapota a Statisztikák / 1stBP Számlafeladás fül alatt tekinthető meg.

Az oldalon található szűrő segítségével a számlák adatszolgáltatására vonatkozó státuszra, valamint dátumra leszűrhet és listázhatja számláit. A számlák az alábbi státusszal rendelkezhetnek:
  • Feldolgozás alatt
  • Sikeres feldolgozás
  • Sikertelen feldolgozás
Sikeres beküldés esetén a számla státusza: Sikeres feldolgozás 

Sikertelen beküldés esetében a számla újraküldéséhez vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

3.Devizás számla kiállítása az AUDI Hungaria Zrt. részére:

Törzsadatok/ Fizetési módok oldalon lehetőség van: Új Fizetési mód felvételére - itt felveheti a EUR- s folyószámláját.

 

Mivel Ön az Audi Hungaria Zrt. Vevőnek számláz ( azaz a Nyitóoldalról az AUDI SZÁMLA KÉSZÍTÉSE gombra kattintva állítja ki a számlát ), ezért a "Törzsadatok/ Számlatömbök" oldalról a meglévő AH**** számlatömb- öt kell módosítsa. Kattintson a számlatömb jelére és végezze el a kívánt módosításokat majd mentse el a Mentés gombra kattintva.

A  "Törzsadatok/ Számlatömbök/ Számlatömb alapértelmezett értékeinek módosítása oldalon a korábban mentésre került Fizetési mód adatokat a rendszer automatikusan előtölti, Önnek csupán ki kell választani a legördülő listából azt a Fizetési mód- ot, amely a számlán szerepelni fog.

Kategóriák:
Magyar
Címkék:
elektronikus számla (e-számla)