Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Hogyan állítsam be a NAV standard mennyiségi egységet?

A billzone.eu rendszerben a számlán megjelenő mennyiségi egységek listája szabad szövegesen feltölthető. Azonban lehetőség van arra is, hogy a NAV mennyiségi egységeket használd, amelyet az alábbi beállítások elvégzésével állíthatsz be.

Mennyiségi egység szerkesztése

Navigálj a Törzsadatok / Mennyiségi egységek oldalra, majd kattints a Mennyiségi egység létrehozásra vagy már egy meglévő mennyiségi egység nevére. A mezők kitöltését követően válaszd ki a listából a számodra megfelelő NAV standard mennyiségi egységet:

Mennyiségi egység a számlán

Számlázáskor válasszuk ki a korábban mentett mennyiségi egységet. A számlakiállítást követően a számlán megjelenik a Mennyiségi egység neve a számlán mezőbe beírt érték.

Mennyiségi egység a NAV adatszolgáltatásban

A NAV adatszolgáltatási xml-ben ellenőrizhető, hogy a NAV standard mennyiségi egység kerül beküldésre. Egyéb esetben a OWN érték kerülne beküldésre az adatszolgáltatás során. 

NAV mennyiségi egység beállítása API-n keresztül

Ezen beállítást API-n keresztül is lehetőség van elvégezni a SaveUnitTransaction (Mennyiségi egység mentését kezdeményező tranzakció) segítségével.

SaveUnit
Mennyiségi egység mentésére szolgáló metódus. Amennyiben adott UnitIdentifier-rel már létezik mennyiségi egység akkor a létező kerül felülírásra, egyébként új jön létre.

Példa kérés XML:

Tehát a SaveUnit-al be lehet állítani a NAV Standard mennyiségi egységet. A számlalétrehozás során majd arra a mennyiségi egységre kell hivatkozni, amelyen be lett állítva a NAV Standard mennyiségi egység, ekkor nem OWN lesz a NAV XML-ben a unitOfMeasure.

Ha nem előre rögzített mennyiségi egységre történik a hivatkozás vagy ad-hoc kerül megadásra a tétel, akkor a rendszer "OWN" típussal szolgáltat adatot a NAV felé. 


Milyen értékeket vehet fel a NavUnitOfMeasureId?

Érték Leírás Érték Leírás
PIECE Darab MONTH Hónap
KILOGRAM Kilogram LITER Liter
TON Tonna KILOMETER Kilóméter
KWH KWH CUBIC_METER Köbméter
DAY Nap METER Méter
HOUR Óra LINEAR_METER Karton
MINUTE Perc CARTON PACK Csomag