Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Hogyan állítsam be a NAV standard fizetési módot?

A billzone.eu rendszerben a számlán megjelenő fizetési módok listája szabad szövegesen feltölthető. Azonban lehetőség van arra is, hogy a NAV fizetési módokat használd, amelyet az alábbi beállítások elvégzésével állíthatsz be.

Fizetési mód szerkesztése

Navigálj a Törzsadatok / Fizetési módok oldalra, majd kattints a Fizetési mód felvételére vagy már egy meglévő fizetési mód nevére. A mezők kitöltését követően válaszd ki a listából a számodra megfelelő NAV fizetési módot:

Fizetési mód a számlán

Számlázáskor válasszuk ki a korábban mentett fizetési módot. A számlakiállítást követően a számlán megjelenik a „Megjelenési név” mezőbe levő érték.

Fizetési mód a NAV adatszolgáltatásban

A NAV adatszolgáltatási xml-ben ellenőrizhető, hogy a NAV fizetési mód kerül beküldésre. Egyéb esetben OTHER érték kerülne beküldésre az adatszolgáltatás során. 

NAV fizetési mód beállítása API-n keresztül

Ezen beállítást API-n keresztül is lehetőség van elvégezni a SavePaymentMethod (Fizetési mód mentését kezdeményező tranzakció) segítségével.

SavePaymentMethod
Fizetési mód mentésére szolgáló metódus. Amennyiben adott BankIdentifier-rel már létezik fizetési mód akkor a létező kerül felülírásra, egyébként új jön létre.

Példa kérés XML:

Tehát a SavePaymentMethod-al be lehet állítani a NAV fizetési módot. A számlalétrehozás során majd arra a fizetési módra kell hivatkozni, amelyen be lett állítva a NAV fizetési mód, ekkor nem OTHER lesz a NAV XML-ben a paymentMethod.

Milyen értékeket vehet fel a NavPaymentMethod?

Érték Leírás
TRANSFER Átutalás
CASH Készpénz
CARD Bankkártya, Hitelkártya, egyéb készpénz helyettesítő eszköz
VOUCHER Utalvány, Váltó, egyéb pénzhelyettesítő eszköz
OTHER Egyéb