Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Időzár visszaszámláló

Mit jelent az időzár? Hol látható, hogy hol tart a visszaszámlálás? Miért van rá szükség?

Időzár

Session időnek nevezzük azt, amikor a rendszer ha nem érzékel műveletet a felületen, akkor a felhasználói fiókot lezárja és ismét be kell lépni a rendszerbe.

Abban az esetben, ha használatban van a felületet aktívan, nem fog magától kiléptetni a rendszerből, ugyanis a legtöbb kattintás során a számláló elölről kezdi a visszaszámlálást.

Hol található az időzár?

A felületen a jobb felső menüsorban megjelenítésre kerül egy időzár, amely visszafelé számlálva mutatja, hogy mennyi idő múlva kerül lezárásra a fiók.

A Billzone.eu rendszerben a session idő: 20 perc. A session idő lejárat után a rendszer a felhasználót a főoldalra juttatja.

Mit tegyünk, ha már közel az időzár lejárata?

Amennyiben továbbra is azon az oldalon szeretne maradni, mert éppen a számla adatait ellenőrzi, vagy egyéb kattintás nélkül végzendő feladatot hajt végre rendszerünkben, az időzár meghosszabbítható, ha a számlálóra rákattint.

Ekkor a számláló elölről kezdi 20 perctől kezdődően a számlálást, és folytathatja a munkát az adott oldalon.

Miért van rá szükség?

Biztonsági okokból lett beépítve ezen funkció, hogy ne fordulhasson elő a következő eshetőség:
Ha a felhasználó hosszabb időre magára hagyja az eszközt, amelyen a Billzone.eu-t használja, akkor idegen ne tudjon a nevében az adataival visszaélni, pl. számlát kiállítani az adott cég nevében.

Címkék:
online számlázó