Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Telephelynél adóhatósági címbontás

Mire jó a Telephelynél az adóhatósági címbontás?

A billzone.eu rendszerben a Törzsadatok / Telephelyek hozzáadása során a céghez tartozó különböző telephelyek kerülhetnek mentésre. 

A „Mentés” gomb megnyomásával a betáplált adatok elmentődnek és lista formájában megjelenithetőek. Amennyiben meglévő telephelyeit szeretné módosítani, kattintson a telephely nevére („Megnevezés”) és tetszőlegesen módosítsa, ha viszont törölni szeretné valamelyik telephelyét, akkor a listából kiválasztva a „Törlés” gombra kattintva teheti meg. Telephelynek mindig csak hivatalosan bejegyzett címet adhat meg.

Számlán megjelenő cég elérhetőségek szekcióban a telephelyhez kötötten külön megadható céges elérhetőség: telefon, e-mail cím, webcím). Számlázáskor a különböző telephely kiválasztásakor eltérő céges elérhetőségek jeleníthetők meg, amennyiben ezek a mezők kitöltésre kerülnek. Kitöltés hiányában a központi cím elérhetőségeket használja a rendszer.

Mire jó ez? 

Amennyiben az adóhatósági címbontás kitöltésre kerül, akkor NAV adatszolgáltatás vagy nyomtatványkitöltés esetében a NAV által elvárt címbontásban feldolgozhatók a cím adatok. 

PTGSZLAH nyomtatvány kitöltése esetében

Ha a billzone.eu Törzsadatok / Fizetési mód oldalon a fizetési módnál a PTGSZLAH jelölőnégyzetet bejelöljük, akkor a PTGSZLAH nyomtatványra exportálhatjuk a számlaadatokat.  

Ebben az esetben a számlaadat már az adóhatósági címbontással tölti fel a PTGSZLAH nyomtatványt, nem kell kézzel kikorigálni az adatokat.