Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Követeléskezelési státuszok

Hogyan tudok követeléskezelést indítani a rendszerben? Milyen státuszokon tudom követni a követeléseimet? 

Hogyan tudok követeléskezelést indítani a billzone.eu rendszerben?

A Számlák listája oldalon a táblázat Kiegyenlítés oszlopában jelölésre kerülnek a számlák Fizetett státuszai (Nincs fizetve, Részben fizetve, Fizetve) és a Késedelmes napok száma, továbbá elindítható a Követeléskezelés külső szolgáltató igénybevételével. 

Milyen státuszai lehetnek a követelésemnek?

A Követeléskezelési folyamatnak a rendszerben háromféle státusza van: 

  • Követeléskezelés indítása = Lejárt teljesítésű számla esetében elindítható a követeléskezelés külső Követeléskezelő szolgáltatónk keresztül (zöld ikon).
  • Folyamatban = A követeléskezelés már elindult és folyamatban van a külső Követeléskezelő szolgálatónál (sárga ikon).
  • Lezárva = A követeléskezelés folyamata lezárult, a követelés beérkezett. A lezárás folyamata automatikus: a lezárás tényéről a külső Követeléskezelő szolgáltató API-n keresztül értesíti a billzone.eu számlázótl, ahol automatikusan Lezárva állapotba kerül a követeléskezelési státusz (szürke ikon).

Szűrés a követeléskezelési státuszokra

A szűrőben lehetőség van az egyes követeléskezelési státuszokra való szűrésre. Például leszűrhetünk a csak "Folyamatban" lévő követeléskezeléseinkre, hogy lássuk, mennyi kintlévőségünk van még. Vagy szűrhetünk a "Lezárva" sátuszú számlákra annak érdekében, hogy lássuk, mennyi követelésünket sikerült behajtania külső Követeléskezelési szolgáltatónak.