Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Követeléskezelési státuszok

Hogyan tudok követeléskezelést indítani a rendszerben? Milyen státuszokon tudom követni a követeléseimet? 

Hogyan tudok követeléskezelést indítani a billzone.eu rendszerben?

A Számlák listája oldalon a táblázat Kiegyenlítés oszlopában jelölésre kerülnek a számlák Fizetett státuszai (Nincs fizetve, Részben fizetve, Fizetve) és a Késedelmes napok száma, továbbá elindítható a Követeléskezelés külső szolgáltató igénybevételével. 

Milyen státuszai lehetnek a követelésemnek?

A Követeléskezelési folyamatnak a rendszerben az alábbi státuszai vannak: 

  • Követeléskezelés indítása = Lejárt teljesítésű számla esetében elindítható a követeléskezelés külső Követeléskezelő szolgáltatón keresztül (szürke ikon).
  • Piszkozat = Piszkozat állapotba kerül a követeléskezelési státusz, ha követeléskezelés folyamata ügyindítás alatt áll (narancs ikon). Pl. az ügyindítási folyamatban az adatmegadás félbe lett hagyva.
  • Folyamatban = A követeléskezelés már elindult és folyamatban van a külső Követeléskezelő szolgáltatónál (kék ikon).
  • Teendőd van = A követeléskezelés már elindult, azonban további teendő van a külső Követeléskezelő szolgáltatónál (sárga ikon). A teendőkről emailben értesítést küld a Követeléskezelő szolgáltató.
  • Lezárva = A követeléskezelés folyamata lezárult, a követelés beérkezett. A lezárás folyamata automatikus: a lezárás tényéről a külső Követeléskezelő szolgáltató API-n keresztül értesíti a billzone.eu számlázót, ahol automatikusan Lezárva állapotba kerül a követeléskezelési státusz (zöld ikon).
    Figyelem: Amennyiben követelése beérkezett számlájára, a Payee fiókjában is rögzítse!

Szűrés a követeléskezelési státuszokra

A szűrőben lehetőség van az egyes követeléskezelési státuszokra való szűrésre. Például leszűrhetünk a csak "Folyamatban" lévő követeléskezeléseinkre, hogy lássuk, mennyi kintlévőségünk van még. Vagy szűrhetünk a "Lezárva" sátuszú számlákra annak érdekében, hogy lássuk, mennyi követelésünket sikerült behajtania külső Követeléskezelési szolgáltatónak.