Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Csomagár módosítás - 2023

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. február 1-jétől a Billzone.eu rendszerben csomagár módosítás lép életbe.

Az ÁSZF-ünknek megfelelőn az új árakat az életbelépést megelőzően 30 nappal a billzone.eu felületen közzétesszük előzetesen tájékoztató jelleggel az Áraink oldalon.

Mikortól lép életbe a csomagár módosítás?

A csomagárak módosítása 2023.02.01-jétől lép életbe.

Mikortól lép életbe az új ár szerinti elszámolás?

Az új előfizetési csomagárak a 2023.02.01-jétől indított megrendeléseket, vásárlásokat érinti. Az 2023.01.31-ig megrendelt vásárlások estében még a régi csomagár szerint történik az elszámolás.

Az API számla db ár nem változik.

Mi történik a már meglévő csomagommal?

A régi áron vásárolt előfizetési csomagok a lejárati dátumukig élnek. A lejárati dátum után már csak az új áron lehet vásárolni előfizetési csomagot.

Mi történik a már kiküldött automatikus csomaghosszabbításokkal?

A kiküldött automatikus csomaghosszabbításról szóló díjbekérők befizethetők 2023.01.31-ig. 2023.02.01-je után már csak az új árral beérkező utalásokat tudjuk jóváírni csomagelőfizetési hosszabbításként.

Mi történik, ha 2023.02.01. után utalom el a régi áron a korábban kiküldött automatikus csomaghosszabbítás összegét?

Sajnos 2023.02.01. után már nem tudunk fogadni régi áron csomagelőfizetési hosszabbítási díjakat. Ilyen esetekben az ügyfélszolgálatunk megkeresi Önöket annak érdekében, hogy egészítsék ki a befizetett díjat az új ár teljes összegére. 2023.02.01. után csak új ár befizetése esetén tudjuk a csomagokat jóváírni.

Mi történik, ha nem kívánom meghosszabbítani a csomagelőfizetésemet az új áron?

Amennyiben nem kívánja meghosszabbítani a jelenlegi csomagját az új áron, úgy a jelenlegi csomagelőfizetés lejárati dátuma után visszaesik az INGYENES csomagba. Kérjük informálódjon az INGYENES csomag funkciólistájáról itt.

A csomagár változással kapcsolatban Ügyfeleinknek semmilyen teendőjük nincsen, az új csomagárak és a megjelölt időpontban automatikusan életbe lépnek.

Amennyiben a témával kapcsolatban további kérdéseik lennének, kérjük, hogy keressenek bennünket ügyfélszolgálatunkon a support@billzone.eu elérhetőségen.

A csomagár módosításról folyamatos tájékoztatást nyújtunk a Nyitó oldalon található belső rendszerüzenet felületen, kérjük kövessék figyelemmel: