Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Bankszámla összepontozás számlamegosztási folyamat

A Bankszámla összepontozás funkció használatához a bankszámla megosztása elengedhetetlen. A beállítás folyamatait megtalálja az alábbiakban:

1. Bankszámla összepontozás funkció indítása

A Billzone.eu rendszerben navigáljon az Integrációk / Bankszámla összepontozás oldalra, ahol nyomja meg a Bankszámla megosztása gombot: 

2. Megosztási jelszó kimásolása a Billzone.eu rendszerből

A Bankszámla megosztása gombra kattintva a rendszer generál egy jelszót. Ezt a jelszót ki kell másolni és majd a Bankszámlakivonat.hu oldalon be kell másolni az azonosítás érdekében. A Megosztás érvényessége mezőben a megosztási jelszó felhasználhatóságára vonatkozó idővisszaszámláló található. Az időintervallum 1 órán keresztül érvényes a kapott jelszót, tehát ennyi idő áll rendelkezésre a Bankszámlakivonat.hu oldalon a beállítások elvégzésére. Ha a kapott jelszó megosztási ideje lejár, abban az esetben a Billzone.eu rendszerben ismételten meg kell nyomni a Bankszámla megosztás gombot és az újonnan kapott megosztási jelszót kell megadnia a Bankszámlakivonat.hu oldalán.

3. Regisztráció a Bankszámlakivonat.hu oldalon

A Billzone.eu rendszerben a "Tovább a bankszámlakivonat.hu" gombra nyomva navigálhatunk tovább a szolgáltató oldalára:

Miután átnavigált a rendszer a bankszámlakivonat.hu oldalra, itt el kell végezni a regisztrációt vagy meglévő fiókkal rendelkező felhasználóként be kell jelentkezni.

4. Új bankszámla csatlakoztatása, megosztása

Ezt követően a bankszámlakivonat.hu oldalon "Új bankszámla csatlakoztatása" gombra kattintva kiválasztható a csatlakoztatni kívánt bank, amihez el kell végezni az azonosítási eljárást a bank felületén.


FIGYELEM: Az azonosítási folyamat bankonként eltérő lehet.

4. Megosztási jelszó megadása a Bankszámlakivonat.hu oldalon

A bankszámlakivonat.hu oldalon a "Számlatörténet megosztása" gombra kattintva kiválasztható a Billzone.eu Online számlázó, majd meg kell erősíteni, hogy melyik bankszámlára vonatkozzon a számlatörténet megosztása!


Ezt követően a Billzone.eu oldalán kapott megosztási jelszót be kell másolni az erre megjelölt mezőbe, továbbá a Validálás és a Megosztás indítása gombok segítségével létrejön a megosztás, összekapcsolás:

5. Bankszámla megosztás ellenőrzése

Sikeres beállítást követően a Billzone.eu felületen az Integrációk / Bankszámla összepontozás oldalon a megosztott bankszámlák listájába bekerül az adott bankszámla.

6. Automatikus összepontozás

A Bankszámla Összepontozás funkcióval automatikusan összepontozhatók a cég számlái a banki bejövő tételekkel a tranzakciós adatok alapján.

A Beállítások során megadható, hogy mi alapján történjen az összepontozás.

Alapbeállítás

Az alapértelmezett beállítás az, hogy mindhárom mező figyelése engedélyezve van és ha az utalás közleménye teljesen megegyezik a három közül valamelyikkel vagy a három közül valamelyiket tartalmazza szóközökkel határolva, akkor a számla összepontozásra kerül a bejövő tranzakciós tétellel.

FONTOS: 

A beérkezett banki befizetés esetén az összeg és a pénznem egyezés is figyelésre kerül, nemcsak az utalás közleménye.

7. Összepontozás beállításai

A nyitott számlák összepontozása a banki befizetésekkel az alábbi feltételekkel történik: 

  • számlasorszám figyelés alapján történik
  • megrendelési szám egyezés alapján történik
  • partnerszám egyezés alapján történik.

Amennyiben az alapértelmezettől eltérő beállítást szeretnénk, akkor az az Integrációk / Bankszámla összepontozás oldalon kezdeményezhető:

8. Összepontozás működése

Amennyiben sikeres a számlaadat megosztás és az automatikus összepontozás is megfelelően működik, akkor a Számla lista oldalon található Számlák listájában, a Kiegyenlítés oszlopban a nyitott számlák automatikusan "Fizetett" státuszba kerülnek, ha a számla banki teljesítése megtörténik:

FONTOS:

Az összepontozás funkció a 90 napnál nem régebbi számlák esetében működik. Az ennél régebbi számlákat kézzel kell fizetetté tenni. 

9. Bankszámla megosztás megújítása

A hatályos jogszabályokban elvárt módon, szigorú MNB felügyeleti szabályok szerint a banki adatokhoz való hozzáférést 90 naponta meg kell újítania az ügyfélnek a bankszámlakivonat.hu felületén. A bankszámlakivonatok.hu figyelmeztet a megosztás lejáratáról, majd az oldalon a megújítás a következő képernyőn történik: 

10. Bankszámla megosztás megszüntetése

A bankszámlakivonat.hu oldalon a "Csatolt bankszámlák" fül alatt a "Megosztás eltávolítása" gombra kattintva megszüntethető a Billzone.eu oldalon lévő bankszámla megosztás.

Címkék:
összepontozás