Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Hitel vagy faktoring?

Hitel vagy faktoring? Segítünk eldönteni, melyik jobb vállalkozásodnak


A faktoring sok vállalkozás számára még ismeretlen a piacon, pedig számos helyzetben a legjobb pénzügyi támogatás lehet vállalkozásod számára. Az alábbiakban a cégek segítségére sietünk és megosztjuk, hogy mikor lehet jó választás a faktoring a hitel helyett és milyen előnyökkel járhat ez vállalkozásodnak.

Számos vállalkozás pénzügyi erőforrás hiánya esetén azonnal a legkézenfekvőbb megoldás felé indul: vállalkozói hitelt igényel. Pénzügyi vezetőként vagy a vállalkozás tulajdonosaként fontos tudnod, hogy nem csak ez az egy lehetőséged van, ha pénzhez szeretnél jutni: a faktorálás segítségével saját pénzedhez juthatsz akár 24 órán belül.

A faktoring legfontosabb tudnivalói


Faktorálás esetén számládat a faktoring cég előre megfinanszírozza, tehát a számlán szereplő esetleges 30-60 vagy akár 90 napos fizetési határidőtől függetlenül, te már 24 órán belül számládon tudhatod az összeget.

Milyen fő előnyei vannak a faktorálásnak a hitellel szemben?

Nehéz gazdasági körülmények között is számíthatsz rá: A hitelfelvétel kedvezőtlen piaci környezetben nehezebb: nem vagy nem elegendő hitelt kapsz vállalkozásod céljaihoz. A faktoringra viszont ebben a helyzetben is számíthatsz, hiszen egészen más elvek alapján történik a finanszírozás: a faktorcég partnered stabilitását vizsgálja. Amennyiben pénzügyileg stabil partnerekkel dolgozol, a faktorálásra a legnehezebb pénzügyi körülmények között is számíthatsz.

Saját pénzedhez jutsz: A faktorálás során az általad kiállított számla összegét kapod meg hamarabb, nem pedig egy bank pénzét költöd vállalkozásod fenntartására, fejlődésének elősegítésére.

Gyors az átfutási ideje: Szerződéskötés után nincs szükség minden számlánál extra adminisztrációra. Benyújtást követően szinte azonnal pénzedhez juthatsz.

Tekintsd meg összefoglaló táblázatunkat



Faktorálás

Banki hitelfelvétel

Tartozás

Nincs

Van

Finanszírozási hitelkeret / maximum

Nincs

Van

Elbírálás időtartama

Gyors

Lassú

Elbírálás alapja

Vevőid fizetőképessége

Vállalkozásod előző évi pénzügyi teljesítménye

Költségek

Kedvező

Alacsony

 

Kedvező ajánlatokért keresd a MagNet Faktort!

 

Címkék:
faktoring