Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Peppol xml számla közbeszerzési pályázathoz

Hogyan valósul meg egy közbeszerzési pályázaton az egységes számlázás a Peppol xml számlázáson keresztül?

Hogyan működik?

A Peppol hozzáférési pontok csatlakoztatják a felhasználókat a Peppol hálózathoz, és Peppol specifikációkon alapuló elektronikus dokumentumokat cserélnek. A vevők és a szállítók szabadon választhatják ki az általuk preferált egyetlen hozzáférési pont szolgáltatóját, hogy csatlakozhassanak a hálózatban már részt vevő összes Peppol-résztvevőhöz. 

A közbeszerzési pályázatok során az egységes számlázást a Peppol rendszeren keresztül valósítják meg, amely lehetővé teszi a számla egységesített és strukturált formátumban történő átvitelét. Ennek érdekében a Peppol rendszer két fő részre tagolódik: az első rész a számlakibocsátók, a második rész a számlabefogadók közötti kapcsolatot kezeli.

Számlakibocsátói végpont

A számlakibocsátók első lépésként létrehozzák az XML formátumú számlát a számlázó szoftverük segítségével. Ezután a számla XML formátumban történő átviteléhez a számlakibocsátók fel kell, hogy regisztrálják magukat a Peppol rendszerbe. Ezt követően a számlakibocsátók létrehozzák a számla elektronikus aláírását, amely garantálja a számla hitelességét és érvényességét.

Számlabefogadói végpont

A számlabefogadóknak szintén regisztrálniuk kell magukat a Peppol rendszerben, hogy képesek legyenek befogadni az XML formátumban érkező számlákat. A számlabefogadók általában egy szoftvert használnak a számla feldolgozásához és rögzítéséhez, amely automatikus feldolgozást tesz lehetővé a számla beérkezésekor.

A Peppol rendszer segítségével a számlák egységes formátumban és elektronikus aláírással ellátva kerülnek átvitelre, amely garantálja a számla hitelességét és érvényességét. Ez lehetővé teszi a könyvelési és adózási kötelezettségek egyszerűbb és hatékonyabb teljesítését, valamint a közbeszerzési eljárások során a számlázási folyamatok egységesítését és javítását.

Peppol-összetevők

A Peppol három fő pilléren alapul:

  • a hálózat (Peppol eDelivery Network)
  • a dokumentumokra vonatkozó előírások (Peppol Business Interoperability Specifications "BIS")
  • a hálózat irányítását meghatározó jogi keret (Peppol szállítási infrastruktúra-megállapodások - TIA)

Peppol modul. Kérd árajánlatunkat!

Amennyiben olyan közbeszerzésen veszel részt, amelyen a kormányzati pályázati elvárás szerint Peppol xml-ben kell a számlát kiállítani és benyújtani, akkor mi segítünk!

1. Vedd fel a kapcsolatot velünk a support@billzone.eu ügyfélszolgálati címen!

2. Meg kell adnod,  hogy pontosan milyen Peppol xml-re van szükséged. Lista itt.

3. Megvizsgáljuk a Peppol xml kivitelezhetőségét. Lehetnek olyan esetek, amikor az adott Peppol xml olyan elemeket, mezőket tartalmaz, amelyek fejlesztése nem megoldott.

4. Árajánlatot és fejlesztési határidőt adunk.

5. Megrendelés esetén megtörténik az egyedi Peppol xml fejlesztés. 

6. Bekapcsolásra kerül a Peppol modul a Peppol xml használatához. 

Címkék:
peppol