Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Peppol xml számla közbeszerzési pályázathoz

Hogyan valósul meg egy közbeszerzési pályázaton az egységes számlázás a Peppol xml számlázáson keresztül?

Hogyan működik?

A Peppol hozzáférési pontok csatlakoztatják a felhasználókat a Peppol hálózathoz, és Peppol specifikációkon alapuló elektronikus dokumentumokat cserélnek. A vevők és a szállítók szabadon választhatják ki az általuk preferált egyetlen hozzáférési pont szolgáltatóját, hogy csatlakozhassanak a hálózatban már részt vevő összes Peppol-résztvevőhöz. 

A közbeszerzési pályázatok során az egységes számlázást a Peppol rendszeren keresztül valósítják meg, amely lehetővé teszi a számla egységesített és strukturált formátumban történő átvitelét. Ennek érdekében a Peppol rendszer két fő részre tagolódik: az első rész a számlakibocsátók, a második rész a számlabefogadók közötti kapcsolatot kezeli.

Számlakibocsátói végpont

A számlakibocsátók első lépésként létrehozzák a Peppol kompatibilis e-számlát a számlázó szoftverük segítségével. Ezután a számla XML formátumban történő továbbításához regisztrálniuk kell magukat a Peppol rendszerbe, vagy az egyszerűbb folyamat érdekében hivatalos Peppol pontokat vehetnek igénybe. 

A billzone.eu partnere: Unifiedpost Kft. 

Számlabefogadói végpont

A számlabefogadóknak regisztrálniuk kell magukat a Peppol rendszerben, hogy képesek legyenek befogadni az XML formátumban érkező számlákat. A számlabefogadók általában egy szoftvert használnak a számla feldolgozásához és rögzítéséhez, amely automatikus feldolgozást tesz lehetővé a számla beérkezésekor.

A Peppol rendszer segítségével a számlák egységes formátumban és elektronikus aláírással ellátva kerülnek átvitelre, amely garantálja a számla hitelességét és érvényességét. Ez lehetővé teszi a könyvelési és adózási kötelezettségek egyszerűbb és hatékonyabb teljesítését, valamint a közbeszerzési eljárások során a számlázási folyamatok egységesítését és javítását.

Peppol-összetevők

A Peppol három fő pilléren alapul:

  • a hálózat (Peppol eDelivery Network)
  • a dokumentumokra vonatkozó előírások (Peppol Business Interoperability Specifications "BIS")
  • a hálózat irányítását meghatározó jogi keret (Peppol szállítási infrastruktúra-megállapodások - TIA)

Peppol kompatibilis számlázó

Állítsd ki Peppol kompatbilis e-számládat a billzone.eu-ban, majd továbbítsd ügyfeled felé a Peppol xml-t a hivatalos Peppol pontként működő Unifiedpost Kft. közreműködésével. 

Kérdés esetén keresd partnerünket:  Unifiedpost Kft.

Címkék:
peppol