Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Peppol xml számlázás előnyei

Mik a Peppol xml számlázás előnyei? 

Mi az a Peppol xml?

A Peppol határokon átnyúló e-közbeszerzést lehetővé tevő szabványok és specifikációk összessége. A Peppol használatát egy meghatározott struktúra szabályozza.

A Peppol olyan szabányt biztosít, amelyek a meglévő e-közbeszerzési megoldásokba és e-business adatcserékbe implementálhatók annak érdekében, hogy a különböző infromatikai rendszerek együttműködésre képessé váljanak az Európa-szerte eltérő rendszerek között. A Peppol lehetővé teszi a kereskedelmi partnerek számára, hogy szabványokon alapuló elektronikus dokumentumokat cseréljenek a Peppol-hálózaton keresztül. Ezek a dokumentumok magukban foglalják az e-megrendeléseket, az e-szállítóleveleket, az e-számlákat, az e-katalógusokat, az üzenetszintű válaszokat stb. Az adatok Peppol xml sémákban kerülnek leírásra, beolvasásra. 

Hogyan működik?

A Peppol hozzáférési pontok csatlakoztatják a felhasználókat a Peppol hálózathoz, és a Peppol specifikációkon alapuló elektronikus dokumentumokat cserélnek. A vevők és a szállítók szabadon választhatják ki az általuk preferált egyetlen hozzáférési pont szolgáltatóját, hogy csatlakozhassanak a hálózatban már részt vevő összes Peppol-résztvevőhöz. 

Mik a Peppol xml e-számlázás előnyei? 

  1. Automatizálás: Az elektronikus Peppol számlázás lehetővé teszi az automatikus feldolgozást, amely minimalizálja az emberi hibák lehetőségét, növeli az adatvédelmet és az adatbiztonságot.

  2. Költségcsökkentés: Az elektronikus számlázás által csökkenthetőek a papíralapú számlák nyomtatási, postázási és tárolási költségei, ami jelentős megtakarítást jelent a vállalkozások számára.

  3. Gyorsaság: Az elektronikus számlázással az ügyfelek szinte azonnal megkapják a számlát, ami felgyorsítja a fizetési folyamatot és csökkenti a késedelmes fizetések kockázatát.

  4. Egyszerűség: Az elektronikus számlázás lehetővé teszi az egyszerűbb adatkezelést és az egységes formátum használatát, amely segít a könyvelési és adózási kötelezettségek teljesítésében.

  5. Biztonság: Az elektronikus Peppol számlázás korszerű biztonsági technológiákkal működik, mint például az adatvédelem, az adatbiztonság és az elektronikus aláírás, amelyek garantálják a biztonságos adatátvitelt.

  6. Környezetvédelem: Az elektronikus számlázás által csökkenthetőek a papírhasználatból adódó környezeti terhelések, amelyek segítenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

  7. Globális rendszerek: A Peppol rendszer globális szabvány, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nemzetközi számlázást végezzenek az egységes szabványok és előírások alapján.

  8. Közbeszerzés: Az elektronikus Peppol számlázás lehetővé teszi a közbeszerzési eljárások során használt számlázási folyamatok egységesítését és javítását.

Peppol modul. Kérd árajánlatunkat!

Amennyiben olyan közbeszerzésen veszel részt, amelyen a kormányzati pályázati elvárás szerint Peppol xml-ben kell a számlát kiállítani és benyújtani, akkor mi segítünk!

Vedd fel a kapcsolatot velünk a support@billzone.eu ügyfélszolgálati címen!

Meg kell adnod,  hogy pontosan milyen Peppol xml-re van szükséged. Lista itt.

Megvizsgáljuk a Peppol xml kivitelezhetőségét. Lehetnek olyan esetek, amikor az adott Peppol xml olyan elemeket, mezőket tartalmaz, amelyek fejlesztése nem megoldott.

Árajánlatot és fejlesztési határidőt adunk.

Megrendelés esetén megtörténik az egyedi Peppol xml fejlesztés. 

Bekapcsolásra kerül a Peppol modul a Peppol xml használatához. 

Címkék:
peppol