Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Peppol xml számlázás előnyei

Mik a Peppol xml számlázás előnyei? 

Mi az a Peppol xml?

A Peppol határokon átnyúló e-közbeszerzést lehetővé tevő szabványok és specifikációk összessége. A Peppol használatát egy meghatározott struktúra szabályozza.

A Peppol olyan szabányt biztosít, amelyek a meglévő e-közbeszerzési megoldásokba és e-business adatcserékbe implementálhatók annak érdekében, hogy a különböző infromatikai rendszerek együttműködésre képessé váljanak az Európa-szerte eltérő rendszerek között. A Peppol lehetővé teszi a kereskedelmi partnerek számára, hogy szabványokon alapuló elektronikus dokumentumokat cseréljenek a Peppol-hálózaton keresztül. Ezek a dokumentumok magukban foglalják az e-megrendeléseket, az e-szállítóleveleket, az e-számlákat, az e-katalógusokat, az üzenetszintű válaszokat stb. Az adatok Peppol xml sémákban kerülnek leírásra, beolvasásra. 

Hogyan működik?

A Peppol hozzáférési pontok csatlakoztatják a felhasználókat a Peppol hálózathoz, és a Peppol specifikációkon alapuló elektronikus dokumentumokat cserélnek. A vevők és a szállítók szabadon választhatják ki az általuk preferált egyetlen hozzáférési pont szolgáltatóját, hogy csatlakozhassanak a hálózatban már részt vevő összes Peppol-résztvevőhöz. 

Mik a Peppol xml e-számlázás előnyei? 

  1. Automatizálás: Az elektronikus Peppol számlázás lehetővé teszi az automatikus feldolgozást, amely minimalizálja az emberi hibák lehetőségét, növeli az adatvédelmet és az adatbiztonságot.

  2. Költségcsökkentés: Az elektronikus számlázás által csökkenthetőek a papíralapú számlák nyomtatási, postázási és tárolási költségei, ami jelentős megtakarítást jelent a vállalkozások számára.

  3. Gyorsaság: Az elektronikus számlázással az ügyfelek szinte azonnal megkapják a számlát, ami felgyorsítja a fizetési folyamatot és csökkenti a késedelmes fizetések kockázatát.

  4. Egyszerűség: Az elektronikus számlázás lehetővé teszi az egyszerűbb adatkezelést és az egységes formátum használatát, amely segít a könyvelési és adózási kötelezettségek teljesítésében.

  5. Biztonság: Az elektronikus Peppol számlázás korszerű biztonsági technológiákkal működik, mint például az adatvédelem, az adatbiztonság és az elektronikus aláírás, amelyek garantálják a biztonságos adatátvitelt.

  6. Környezetvédelem: Az elektronikus számlázás által csökkenthetőek a papírhasználatból adódó környezeti terhelések, amelyek segítenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

  7. Globális rendszerek: A Peppol rendszer globális szabvány, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nemzetközi számlázást végezzenek az egységes szabványok és előírások alapján.

  8. Közbeszerzés: Az elektronikus Peppol számlázás lehetővé teszi a közbeszerzési eljárások során használt számlázási folyamatok egységesítését és javítását.

Peppol kompatibilis számlázó

Állítsd ki Peppol kompatibilis e-számládat a billzone.eu-ban, majd továbbítsd ügyfelednek a Peppol xml-t a hivatalos Peppol pontként működő Unifiedpost Kft. segítségével. 

Keresd hivatalos Peppol pontként működő partnerünket: Unifiedpost Kft. 

Címkék:
peppol