Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

A papíralapú számlák fontossága

Miért érdemes papíralapú számlát küldeni az ügyfeleinknek?

Az üzleti világban folyamatosan fejlődnek és változnak a technológiai eszközök, amelyek lehetővé teszik a digitális dokumentumok használatát. Egyre több cég vált át az elektronikus számlázásra, és papíralapú számlák helyett digitális formában küldi ügyfeleinek a számlákat. Azonban érdemes elgondolkodni azon, hogy a papíralapú számlák továbbra is fontos szerepet játszhatnak az üzleti folyamatokban. Ebben a blogcikkben bemutatjuk, hogy miért érdemes papíralapú számlát küldeni ügyfeleinknek.

A papíralapú számlák előnyei:

1. Bizalmat és hitelességet sugároz

A papíralapú számla nyomtatott formája hagyományos és megbízható megjelenést kölcsönöz az üzletnek. Az ügyfelek gyakran értékelik az ilyen hagyományos megoldásokat, mivel ezek sokkal hitelesebbnek és megbízhatóbbnak tűnnek számukra. A papíralapú számla fizikai formája emlékezteti az ügyfeleket arra, hogy az üzlet törődik velük, és komolyan veszi a kapcsolatot.

2. Gyorsabb áttekinthetőség

Bár a digitális számlázás kényelmes és gyors, a papíralapú számla továbbra is fontos szerepet játszik az olvashatóság szempontjából. A fizikai dokumentumok könnyebben áttekinthetőek, mert az ügyfél egy pillantás alatt befogadhatja a fontos részleteket, mint például az összeget, a dátumot és a termékleírásokat.

3. Könnyű rendszerezés

A papír alapú számlák tárolása még mindig  hagyományos módszerekkel kezelhetőek és rendszerezhetőek. Az ügyfelek könnyen tudják rendezni a papíralapú számlákat, például mappákban vagy dossziékban tárolva. Ez segít abban, hogy könnyebben megtalálják a szükséges információkat, és könnyebb legyen a könyvelés vagy a költségvetési tervezés.

4. Megbízható postázás

Amennyiben kiállítunk egy számlát, fontos, hogy minél hamarabb eljuttassuk a megrendelőnkhöz, hiszen akár ezen is múlhat, hogy partnerünk időben kiegyenlítse a levélen megjelölt összeget.
Az e-mail egyszerű és gyors módja annak, hogy eljuttassuk számlánkat az ügyfelünkhöz, mégis, ha elektronikusan küldjük el, nincs garancia arra, hogy valóban eljutott a célszemélyhez és annak feldolgozása időben meg is kezdődött.

5. Az ügyfelek preferenciájának tiszteletben tartása

Fontos, hogy ügyfeleink preferenciáit tiszteletben tartsuk. Bár a digitális világban egyre elterjedtebb a papírmentes működés, még mindig vannak olyan ügyfelek, akik jobban szeretik a hagyományos papíralapú számlákat. Ez lehet technológiai korlátok miatt vagy egyszerűen csak személyes preferencia kérdése. Az ügyfelek igényeinek és elvárásainak figyelembevétele kulcsfontosságú a jó ügyfélkapcsolat fenntartásában, ezért a papíralapú számlák küldése lehetőséget ad arra, hogy mindenki elégedett legyen.

VÁLASZD A HIBRIDLEVÉL POSTAI SZOLGÁLTATÁST !

Abban az esetben, ha nem vagyunk benne biztosak, hogy az online feldolgozás kellőképpen gördülékeny vagy egyszerűen csak igazolásra van szükségünk akár a feladásról, akár a kézbesítésről, érdemes a papíralapú számlát választani. Amennyiben a levelünket ajánlva adjuk fel, a posta RAG számmal igazolja vissza a felvételét, ha pedig tértivevénnyel postázzuk, akkor hivatalos visszaigazolást kapunk a küldemény kézbesítéséről is. Az elektronikus kézbesítési igazolásnak jogi értelemben is van bizonyító ereje. Tehát ha bizonyítani kell a számla átvételét, akkor a tértivevény az, ami a bíróságon is hitelesen megállja a helyét.

Hogy működik ez a gyakorlatban?

A Hibridlevél a Virtuális Nyomtató és az online beküldési lehetőségek mellett kiemelt partnereinek API integrációs lehetőséget biztosít. Ez azt jelenti, hogy a Hibridlevél akár közvetlenül a számlázó programba is integrálható, ezáltal pedig egy számlalevél postai feladása egy e-számla kiküldésénél is gyorsabb lehet.

A levél beküldését követően a rendszer validálja a címadatokat és percekkel később meg is kezdődik annak feldolgozása.

Amennyiben többet szeretne tudni a billzone.eu számlázóba integrált Hibridlevél.hu postai szolgáltatásról vagy technikai kérdései merülnének fel a szolgáltatás bevezetésével illetve használatával kapcsolatban, akkor látogassa meg weboldalunkat a https://www.billzone.eu/hibridlevel linken, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat a support@billzone.eu e-mail címen!

Forrás: 
https://blog.hibridlevel.hu/miert-erdemes-papiralapu-szamlat-kuldeni-ugyfeleinknek/