Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Hogyan címezzünk Hibridlevelet számláink biztos kézbesítésének érdekében?

A Hibridlevél szolgáltatás lehetővé teszi a számlák hagyományos postai levélként történő feladását.

A sikeres kézbesítéshez azonban elengedhetetlen a pontos címzés. 

Kétablakos boríték

A számlát tartalmazó levelek dupla ablakos borítékban kerülnek kiküldésre, ezért a dokumentum első oldalán a feladói és címzett adatokat a megadott szabályok alapján szükséges feltüntetni.

Boríték

Címzett és feladó

A címadatok kizárólag az első oldalon foglalnak helyet, de amennyiben nem szeretné, hogy a címzett és feladói adatok az első oldalon szerepeljenek, lehetőség van külön címoldal hozzáadására is. Ebben az esetben egy címhordozó lapot húzhat a levele elé és a beküldött dokumentum eredeti formában kerül legyártásra.

A rendszer automatikusan figyelmezteti majd minden hibára, de érdemes fokozottan ügyelni ezekre a részekre a dokumentumkompozíció során!

Pontos címzés

A címzett terület csak szöveges címet tartalmazhat, de a feladóhoz képet, például cége logóját is beillesztheti. Ne feledje, a Hibridlevél ÁSZF-nek megfelelően Ön minden esetben köteles visszaküldési címet is megadni! Figyeljen arra, hogy a címzés a technikai területeken belül helyezkedjen el. A magyar címzési szabályoknak megfelelően az igazítást a cím bal alsó sarkához (irányítószám vagy országnév) kell mérni, de annak mindenképpen a technikai zónán (foglalt terület) belül kell maradnia.

A címzett címzése maximum 5 soros, a feladóé maximum 4 soros lehet. Lehetőség szerint a címzettnél Arial 10-es betűtípust kell alkalmazni, a feladónál pedig Arial 8-ast.

Címzett mintapélda

   Magyarországra
   Minta Kft.
   Kis Géza
   Budapest
   Nevenincs utca 10.
   1039
   Külföldre
   Walter Heindl GmbH
   Frau Maria Stelzer
   Mariahilfer strasse 10.
   AT-1070 Vienna
   Austria

Címpozíciók pontos elhelyezése

Amennyiben a címzett és feladói területeket nem megfelelően kezeli, a rendszer nem engedi a beküldést, és előfordulhat, hogy levelét nem tudják kézbesíteni. A helyes címzés betartásához a Hibridlevél sablont biztosít. 

Címpozíciók

Vonalkód által elfoglalt terület

A gyártás folyamán minden bejövő dokumentum egyedi azonosítóval van ellátva, mely mind a gyártásvezérléshez, mind pedig a küldemény gyártási állapotának nyomon követéséhez elengedhetetlen. Ez a vonalkód minden oldalon szerepel. Amennyiben Ön erre a területre helyez bármilyen szöveges, vagy grafikai elemet, akkor a terület kitakarásra kerülhet. Hasonlóképpen járnak el a címterületeknél.

Technikai területek

A címzett foglalt területe a magyar címzési szabályoknak megfelelően csak szöveges címet tartalmazhat, míg a feladó foglalt területe a Hibridlevél ÁSZF szabályainak megfelelően szöveges és képi elemeket egyaránt tartalmazhat.

Technikai területek

A dokumentumok beküldése csak kifutó nélkül, A4-es formátumban kifutó nélkül (210*297 mm) lehetséges.

Tudjon meg többet Hibridlevél integrációnkról ITT

Forrás: hibridlevél

Címkék:
hibridlevél