Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Tétel- és számlamegjegyzések a számlaképen

A számlákon többféle megjegyzés típus használható. 

A megjegyzések vonatkozhatnak a számlán található egyes tételekre, vagy a számla egészére. Ettől függően beszélhetünk tétel-, vagy számlamegjegyzésről. 

Tétel megjegyzések

Tétel megjegyzést a tételsoron található „jegyzettömb” ikonra kattintva adhatunk meg.

Tétel megjegyzés szerkesztése oldalon megadhatjuk a tételre vonatkozó teljesítési időszakot (sárga doboz), beírhatunk bármilyen tetszőleges szöveget (lila doboz) vagy kiválaszthatunk fix záradék szöveget a legördülő listából (Hozzáad gomb).

Záradékok beállítása

Hozzáad gombra kattintva megjelennek a kiválasztott záradékhoz tartozó beviteli mezők (piros doboz). Az adatok kitöltése után a Frissítés gomb (lila) megnyomásával a megjelennek a beírt adatok a záradék szövegében (sárga doboz). 

Ha a Bezár gombra kattintunk a megjegyzés megjelenik a tételsoron, ilyenkor a jegyzettömb ikon zöldre vált, jelezve ezzel, hogy megjegyzés tartozik a tételhez. Ha az egeret az ikon fölé visszük, ellenőrizni tudjuk a szöveget. 

 

Számla megjegyzések

Számla megjegyzést több helyen is rögzíthetünk a rendszerben.

Megjegyzés a szövegdobozban

1. Ha egyszeri alkalommal van szükségünk a megjegyzésre, felvihetjük azt a számla alján található Számla megjegyzés szövegdobozba.

2. Ha gyakran használjuk ugyanazt a megjegyzést, de nem szeretnénk minden számlán megjeleníteni, lehetőségünk van a Törzsadatok / Megjegyzések oldalon elmenteni. A későbbiekben a kereső ikonra kattintva  egyszerűen betölthejük a Számla megjegyzés mezőbe. 

3. Ha bizonyos számlatömbökön használjuk ugyanazt a megjegyzést, lehetőségünk van azt alapértelmezett megjegyzésként rögzíteni a Törzsadatok / Számlatömbök oldalon a kívánt számlatömb előjelére kattintva. Ebben az esetben az adott számlatömböt használva alapértelmezetten fog megjelenni a megjegyzés.

Számlazáradékok

Számlazáradék hozzáadására az jegyzettömb ikonra kattintva van lehetőségünk.  

A Számla megjegyzés szerkesztése oldalon legördülő menüből választhatunk a fix záradékok közül.

A Hozzáad gombra kattintva megjelennek a beviteli mezők (piros doboz). Ha kitöltöttük az adatokat, a Frissítés gombra (lila) nyomva betöltődnek a megadott adatok a záradék szövegébe (sárga doboz).

A Bezár gomb megnyomása után a jegyzettömb ikon zöldre vált, a megjegyzés beviteli mező alatt pedig kiírásra kerül a záradék szövege. A számlához ebben az esetben is bármilyen egyedi szöveg hozzáadható a megjegyzés beviteli mezőben (sárga doboz).

 

Tétel- és számla megjegyzés megjelenítése a számlaképen

A számlaképre rákerül minden megadott tétel megjegyzés (szürke) és időszak (zöld), a tétel záradék (lila), majd az egyedi számla megjegyzés (sárga) és a számla záradék (piros).

FONTOS: Ha a záradék nem a billzone.eu-ban használt záradékok közül kerül kiválasztásra, hanem kézzel kerül felvitelre a megjegyzés mezőbe, akkor nem a megfelelő mezőben kerül továbbításra a NAV felé. A számla tartalmazni fogja ugyan az adatokat, azonban a nem megfelelő beviteli mezőbe felvitt értékekről nem tud a rendszer az elvárt formában adatexportot szolgáltatni az adóhatóság részére.