Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

E-számla hitelesítési módszer

Új e-számla hitelesítési módszer kerül bevezetésre: PDF + NAV hash kód.


Tisztelt Ügyfelünk!

VÁLTOZÁS

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a billzone.eu elektronikus számláin az elektronikus adatok magasabb fokú védelme érdekében megváltoztatjuk a hitelesítési folyamatot. Az új hitelesítési folyamat értelmében az elektronikus PDF számlából képezzük a NAV hash kódot, majd a hash kód beküldésre kerül a NAV részére megőrzésre, míg a PDF számla eljuttatása partner részére illetve a megőrzés továbbra is Számlakibocsátó felelőssége. 
A billzone.eu 2023.11.10-től átáll az elektronikus PDF számla + NAV hash kód hitelesítési technológia alkalmazására az időpecsét helyett. Az elektronikus számlákat továbbra is ellátjuk digitális aláírással. 
A billzone.eu e-számlák ezentúl is megfelelnek a hatályos jogszabályi előírásoknak, a hash kód alapjú hitelesítés elfogadott a NAV részéről. 

ELŐNYÖK

A NAV hash kód alkalmazása mellett azért döntöttünk, mert előremutatóan szeretnénk felkészülni a 2028-as EU VIDA csomag változásokra. A hash kód hitelesítési folyamattal a számla teljes életútja során egyszerűbb lesz az e-számla kezelhetősége és archiválása.

A hitelesítési folyamat módosítását tartalmazó legfrisebb ÁSZF itt található.

Címkék:
Hash kód