Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Partneradatok export-import útmutató

Több cége van a billzone.eu rendszer nyilvántartásában? Nagy az átfedés az egyes cégek partnerei között?

Megmutatjuk hogy tudja elérni, hogy ne kelljen a partnereket mindenhol külön-külön létrehozni, azaz hogyan lehet exportálni, majd beimportálni a partner törzsadatokat.

Az alábbi két képen látható lépéseket végezze el az A cég és a B cég esetében is azért, hogy az importálandó excelbe meglegyenek az egyéb törzsadatok (Számlatömbök, Fizetési módok…)

Miután megvan a két export lista, akkor az A cég exceléből át kell másolni a Partner törzsadat munkalapról az adatokat a B cég excelébe.

Figyelem: Az Azonosító oszlopot nem kell tölteni, a kitöltést a rendszer végzi!

Az A cég exceléből átemelt adatoknál a Számlatömb és a Fizetési mód oszlopot módosítani kell a B cég excelében szereplő Számlatömb és Fizetési mód adatokra.

Miután az Excel elkészült, be kell lépni a B cégnél a Törzsadatok/Partnerek/Partner adatok importálása oldalra és be kell tölteni a partneradatokat tartalmazó fájlt.

Feltöltött fájl ellenőrzése, majd Importálás gombra kattintás. 

Az Feltöltött fájl ellenőrzése gomb a feltöltendő adatok ellenőrzésére szolgál. Amennyiben hibát talál a rendszer, akkor nem tölti fel az adatokat, hanem a hibákat kilistázza. A hibás adatokat javítani kell, majd a módosított adatokat tartalmazó fájl újra fel kell tölteni. Amennyiben a rendszer nem talál hibát, kilistázza a feltölteni kívánt adatokat, amelyek még egyszer ellenőrizhetők feltöltés előtt. 

Az Importálás gomb megnyomásával tölthető fel a fájl a partneradatok törzsadatai közé.

Címkék:
export