Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Mi az UN/EDIFACT szabvány?

Mi az az UN/EDIFACT szabvány? Hogyan kapcsolódik a billzone.eu számlázóhoz?

UN/EDIFACT szabvány

Az UN/EDIFACT (United Nations/Electronic Data Interchange for Administration Commerce Transport) szabvány a legjelentősebb nemzetközi EDI szabvány, amelyet az ENSZ szervezete dolgozott ki.

Mit tartalmaz az UN/EDIFACT szabvány?

Az EDIFACT szabvány olyan szintaktikai szabályok készletét jelenti, amely strukturált üzenetváltást tesz lehetővé az üzleti adatok cseréjében, továbbá olyan üzenet szabványokat jelent, amely lehetővé teszi az országok és iparágak közötti automatikus elektronikus dokumentumkezelést. Az EDIFACT széles körben használt Európában, így a Billzone.eu mint nemzetközi számlázó program a szabvány alkalmazásával elő kívánja segíteni az elektronikus számlák minél gyorsabb adatcseréjét az üzleti partnerek között nemcsak hazai viszonylatban, hanem a nemzetközi piacokon is.

Hogyan kapcsolódik az UN/EDIFACT szabvány a billzone.eu számlázóhoz?

Az UN/EDIFACT szabvány alapján a Billzone.eu ÁFA kódok az UN/EDIFACT kódból és kedvezményes ÁFA kulcs esetében az ÁFA mentesség okát leíró kódból áll (pl. E-AAF). Az UN/EDIFACT VAT kódok használatával szeretnénk elérni, hogy a billzone.eu elektronikus számláit minél szélesebb körben fel lehessen automatikusan dolgozni nemzetközi viszonylatban is.

Hol találok további információka az UN/EDIFACT szabványról?

Az EDIFACT-ról további információk itt találhatók:  http://www.unece.org/

Kategóriák:
5. Számlázás Magyar
Címkék:
UN/EDIFACT