Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Mitől környezetbarát az elektronikus számla?

Környezettudatos Billzone.eu e-számla

Zöld, környezettudatos, szelektív, élhetőbb. Szavak, amelyek egyre jobban  átszövik mindennapjainkat. Az élet minden területén egyre többen igyekszünk óvni a környezetünket. Miért ne tegyük így a számláinkkal kapcsolatban, hiszen gazdasági és fenntarthatósági előnyökkel is jár?

billzone_kornyezetbarat-eszamla_002Lényege az elektronikus számlázásra való áttérésnek, hogy teljesen kiiktatja a papír használatát. Ezáltal csökken a cégek papírfelhasználása, az iroda-ellátási költsége, és  otthon sem borít el minket a papírhalom. Nem utolsó sorban –ha már környezet megóvásáról beszélünk: kevesebb papír egyenlő kevesebb fát kell kivágni. (Például 10 tonna papírhoz 160 fát vágnak ki). Ha kevesebbet kell nyomtatni vagy fénymásolni, akkor csökken a veszélyes hulladéknak minősülő tonerek felhasználása is.

billzone_kornyezetbarat-eszamla_004Magyarországon mostanában kezd elterjedni, hogy a cégek az e-számlára való átérésre buzdítják ügyfeleiket, de még mindig csak egyötöde teszi ezt  a hazai vállalatoknak jelenleg.  Pedig törvényileg már évek óta van erre lehetőség, ugyanis  Magyarországon 2004-ben, a számviteli törvény módosításával vezették be az elektronikus bizonylat fogalmát.

billzone_kornyezetbarat-eszamla_003 Az elektronikus számla, így a Billzone.eu e-számla előnyei közé tartozik, hogy bármikor újra előhívható és kinyomtatható. Az értesítés a számla elkészültéről e-mail postafiókunkba érkezik, de sok szolgáltató SMS-ben is küld értesítőt a határidőkről.

billzone_kornyezetbarat-eszamla_001

Tehát ha e-számlára váltunk, elkerüljük a felelsleges papír használatot -ezáltal óvjuk környezetüket-,  helyet, időt és pénzt takaríthatunk meg vele.

Hivatkozás:
Kép 1-5: FreeDigitalPhotos.net