Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Mitől környezetbarát az elektronikus számla?

Zöld, környezettudatos, szelektív, élhetőbb. Szavak, amelyek egyre jobban  átszövik mindennapjainkat. Az élet minden területén egyre többen igyekszünk óvni a környezetünket. Miért ne tegyük így a számláinkkal kapcsolatban is, hiszen gazdasági és fenntarthatósági előnyökkel is jár?

Kevesebb papírral

Elektronikus számlázás esetében nincsen papírfelhasználás és nyomtatás. Az e-számlázásra való áttérés lényege, hogy teljesen kiiktatja a papír használatát. Ezáltal csökken a cégek papírfelhasználása, az iroda-ellátási költsége, és nem borít el minket a papírhalom. A kevesebb papír azt jelenti, hogy kevesebb fát kell kivágni. 

Borítékolás és postázás helyett számlaletöltés funkció

Az elektronikus számla, így a Billzone.eu e-számla előnyei közé tartozik, hogy bármikor újra előhívható és letölthető. A vevő a számlát e-mail mellékleteként vagy e-mailben érkező számlaértesítő levélben található számlaletöltő oldalon érheti el. 

Elektronikus formátum

A Billzone.eu e-számlák PDF formátumban készülnek, amelyek az Adobe Readerrel megtekinthetők és hitelességük validálható. Továbbá elektronikus számláink digitális aláírással és NAV Hash kóddal vannak ellátva. 

Kisebb ökológiai lábnyom

Elektronikus számlázás esetében alacsonyabb a CO2 emisszió használat és kevesebb a karbonkibocsátás. Például 10 tonna papírhoz 160 fát vágnak ki. Ha kevesebbet kell nyomtatni vagy fénymásolni, akkor azzal együtt csökken a veszélyes hulladéknak minősülő tonerek felhasználása is.

Tehát ha e-számlára váltunk, elkerüljük a felelsleges papír használatot - ezáltal óvjuk környezetüket -,  helyet, időt és pénzt takaríthatunk meg vele. Válts Te is e-számlára!