Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Automatizált számlázás funkció (API)

Minden vállalkozás számára elengedhetetlen, hogy ügyletei mielőbb számlázásra kerüljenek a minél előbbi teljesítés érdekében. A pontos és gyors számlázás létfontosságú. Különösen akkor, ha nagyobb mennyiségű kiállítandó számlák torlódnak fel hónapról hónapra. Mindezek kezelésére, optimalizálására van-e megfelelő megoldás?

Amennyiben a fenti esetre keres megoldást, akkor mindenképpen segítségére lesz a Billzone.eu automatizált számlakiállítási funkció.

Mi az az automatizált számlázás?

Webáruházakat üzemeltető cégek részéről egyre inkább megnövekedett az igény, hogy a beérkező megrendelések minél hatékonyabban kerüljenek feldolgozásra és ezáltal mihamarabbi teljesítésre. A hatékonyság egyik állomása a vevők megrendeléseinek feldolgozása és kiszámlázása. Az automatizált számlázás abban lesz ügyfeleink segítségére, hogy az egyes számlák adatait nem kézzel kell bevinni, hanem egy interfészen (hozzáférési felületen) keresztül importálható a Billzone.eu rendszerbe.

Kiknek ajánljuk?

Az automatizált számlázást nagyszámú ügyféllel rendelkező vagy napi forgalmú cégeknek, non-stop nyitva tartó webáruházaknak, vagy saját belső informatikai rendszerrel rendelkező cégeknek ajánljuk, amely segítségével megrendeléseikből gyorsan és egyszerűen állíthatnak ki éjjel-nappal nagy mennyiségű számlákat a hosszadalmas, egyesével történő elkészítéssel vagy újragépeléssel szemben.

Technikai feltétel

1.1. Webservice

A Billzone.eu webservice (másnéven webszolgáltatás) segítségével interneten keresztül állítható elő a kiállítandó számla és adatai. A webservice adatcsere nem más, mint egy speciális szabályoknak megfelelő HTTPS hívás.

1.2. Védelem

Az automatizált számlázás használatához a felhasználónak meg kell adnia a Billzone.eu részére a felhasználó cég szerver IP címét. Erre azért van szükség, hogy a Billzone.eu számára kontrollált helyről jöjjenek a hívások. Minden felhasználó kap egy egyedi kódot a Billzone.eu rendszertől, amely kódnak benne kell lennie minden egyes HTTPS hívásban azonosítás végett.

1.3. Adatok

A HTTPS hívásoknak tartalmazniuk kell a számla adatait (számlakiállító név, cím, adószám, stb.) Tehát a felhasználó feladata, hogy összeállítsa a hívást a megfelelő formátumban.

1.4. Platform független

A webservice használata programozási nyelv és platform független, azaz bármilyen nyelven megírható és bármilyen operációs rendszeren futtatható az felhasználó oldali interfész.

1.5. Válaszhívás

A bejövő HTTPS hívásra az alábbi események történnek:

-          elkészül a számla a Billzone.eu-n belül (ami azután kézzel letölthető) -          opcionálisan kimegy a számláról szóló értesítő email a vevőnek (aki azt letöltheti) -       opcionálisan a kiállító részére a PDF formátumú e-számla válaszként megküldésre kerül (tehát például saját maga küldheti ki - akár azonnal - a vevőnek)

Minden esetben értesítést kap a kiállító a számláinak kiállításáról és kiküldéséről, illetve az esetleges hibaüzenetek is válaszként mehetnek vissza.

Jelenleg két felületen létezik a rendszer: egy éles és egy tesztrendszer fut. Utóbbin bátran ki lehet próbálni a beállításokat, anélkül, hogy azok kihatással lennének az éles rendszerre.

Hogyan lehet kipróbálni?

A webservice kipróbálásához egy tesztrendszert is üzemeltetünk azért, hogy megkönnyítsük az ügyfeleinknél jelentkező fejlesztési munkát. A tesztkörnyezetbe történő aktiváláshoz regisztrálnia kell a cégét a sandbox rendszerben. Ezek után létrejönnek a tesztadatok. Ahhoz, hogy webáruháza (vagy bármilyen külső rendszere) kapcsolódhasson a Billzone.eu tömeges számlázás szolgáltatásához, be kell kapcsolni az INTEGRÁCIÓ funkciót. Amint a tesztelésen túl vannak és működik a számla kiállítás, akkor egy sima webcím váltással élesíthető a folyamat. További technikai részleteket, illetve leírást a számla előállításához szükséges adatokról, valamint azok formátumáról a Letölthető dokumentumok linken érhető el.