Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

2014.07.01.Nem változik az időszakos elszámolású ügyletek ÁFA kezelése

Az Országgyűléshez benyújtott T/168 számú, egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények módosítására irányuló törvényjavaslat a 2014. június 23-ai ülésnapon elfogadásra került.

Ennek alapján, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 58. §-a alá tartozó ügyletek teljesítési időpontjának meghatározására vonatkozó szabályok nem változnak meg 2014. július 1-jétől. Ezek esetében (ide tartoznak azok az értékesítések, amelyeknél a felek az általuk kötött szerződés alapján a teljesített termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról időszakonként számolnak el, vagy a teljesített termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás ellenértékét meghatározott időszakra állapítják meg) továbbra is a fizetés esedékessége a meghatározó az adófizetési kötelezettség keletkezése szempontjából.

NAV link:

http://nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/Idoszakos_elmulasu_ugyek_20140625.html

Jelen cikk elképzelhető, hogy már túl régen frissült. Igyekszünk naprakészen tartani blogcikkeinket, azonban mégis előfordulhatnak elavult információk a korábbi bejegyzésekben. Ha elavult információt találsz, kérjük segítsd munkánkat azzal, hogy jelzed ügyfélszolgálatunkon. Köszönjük!