Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Önszámlázás funkció

Önszámlázás funkciónkról részletesebben az alábbiakban olvashatnak:

Mi az az önszámlázás?

Önszámlázásnak nevezzük azt a számlázási módot, ha a számlát a termék beszerzője vagy a szolgáltatást igénybevevője állítja ki adott ügyletről.

Kötelező szabályok

  1. A számla kötelező tartalmi eleme:  "önszámlázás" kifejezés feltüntetése, ha a terméket/szolgáltatást nem az ügyletet teljesítő (szállító), hanem a terméket beszerző (vevő) állítja ki.  

2.  Szállító neveként a szolgáltatást nyújtó fél adatait kell szerepeltetni a számlán (függetlenül attól, hogy fizikailag a számlát nem Ő, hanem a másik fél állítja ki). Pl. a számlán a szállító "A" Kicsi cég lesz feltüntetve, Vevőként: "B" Nagy Zrt.

3. MEGÁLLAPODÁS szükséges az önszámlázáshoz: külön szerződésben le kell fektetni az önszámlázás tényét. Szólhat a megállapodás egyetlen ügyletre vagy általános érvényű is lehet. Meg kell határozni a számlakiállítás módját és feltételeit.

4. SZÁMLATÖMB, SORSZÁMTARTOMÁNY: új, egyedi számlatömb és új, egyedi sorszámtartomány szükséges a számlák kiállításához (nem szabad keverednie a számlakiállító saját számláival).

5. Számlakiállító köteles a "Kis" cég felé a számlát továbbítani könyvelési, adóhatósági ellenőrzés miatt.

6. SZÁMLATARTALOM FELELŐSSÉG: egyetemleges, ha erről másként nem rendelkeznek a szerződésben.

7. SZÁMLÁZÓ PROGRAM BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG: a program használóját, azaz a számlakiállítót terheli.

8. NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉG: a jogilag számlakibocsátó adózó felelőssége, "A" Kicsi cégé (nem a fizikailag a számlát létrehozó önszámlázó "B" nagy cégé).

FONTOS: Az önszámlázás jogilag kizárólag a számlakiállítás tényére vonatkozik, minden más adózói kötelezettség marad az adózónál, az nem száll át automatikusan a számla készítőjére. Tehát a számlázó adóhatósági bejelentése vagy a NAV Online Számla adatszolgáltatás az önszámlázó "Kis" cég adózó felelőssége marad továbbra is.

Önszámlázási beállítások a Billzone.eu-ban

A Beállítások / Önszámlázás beállítások fül alatt a céghez tartozó Önszámlázás beállításokat tekintheti meg, valamint kezdeményezheti módosításukat.

Az Önszámlázás beállítások módosításához kattintson az “Önszámlázás beállítások szerkesztése” linkre.

Önszámlázási beállítások a Billzone.eu-ban Önszámlázás beállítások Az Önszámlázás beállítások szerkesztése oldalon a következő beállítások végezhetők el:
  • Önszámlázás integráció engedélyezése - Engedélyezze ezt az opciót, ha szeretné, hogy interfészen keresztül egy (nagy) cég Önrészre állíthasson ki számlát az Ön cége nevében.
  • Önszámlázás biztonsági azonosító - A Billzone.eu által generált biztonsági azonosító, melyet az interfészen történő kommunikáció során kell megadni.
  • Engedélyezett IP-cím(ek) önszámlázáshoz - A Billzone.eu interfészéhez csak az itt megadott IP-című gép(ek)ről lehet csatlakozni. Több IP-esetén a címeket pontosvesszővel kell elválasztani.
  • IP cím ellenőrzésének kikapcsolása önszámlázáskor - Amennyiben interfész használat esetében fel szeretné függeszteni az IP cím ellenőrzést, engedélyezze ezt az opciót.
A funkció részletes leírása a Billzone.eu API dokumentumban található a letölthető dokumentumok között: onszáml2

Önszámlázás költsége

Önszámlázáshoz kérje egyedi ajánlatunkat!