Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Billzone.eu ügyfelek közti bejövő számlák automatikus mentése

A könnyebb kezelhetőség érdekében, létrehoztunk egy olyan funkciót, ami hasznos lehet abban az esetben, amikor mind a számla kibocsátó, mind pedig a számla befogadó fél rendelkezik Billzone.eu fiókkal.

Abban az esetben, amikor a Billzone.eu rendszerben állítunk ki számlát, megadhatjuk az e-mail címet (ha szükséges akkor többet is módunkban áll), amire kiküldésre kerül a számla az ügyfél részére.
A kiküldött e-mailben található Számla letöltése link a Számla letöltő oldalra navigálja a számla befogadót. Ezen oldalon létrehoztunk egy olyan funkciót, amivel a bejövő számla a saját Billzone.eu fiókba menthető a következő módon:


Mentés Billzone.eu fiókba

 

A képen megjelölt linkre kattintva:

  • amennyiben a felhasználó be van jelentkezve a rendszerbe és rendelkezik olyan céggel, amelynek az adószáma megegyezik a számlán szereplő vevő adószámával, akkor a rendszer elnavigálja a Számlák/Bejövő számlák listába, ahová automatikusan bementésre kerül a számla
  • amennyiben nincs bejelentkezve, a belépés után a fent leírtak teljesülnek
  • ha pedig nem rendelkezik Billzone.eu fiókkal, de szeretné egy megbízható számlázó programban rögzíteni a bejövő számlaadatait, regisztrációra is lehetősége van.

Bejövő számla lista

 

Amennyiben a rendszer nem találja a fiókhoz csatolva azt a céget, melynek az adószáma megegyezne a számlán szereplő vevő adószámával, akkor ez esetben a következő hibaüzenet jelenik meg a felületen és az számla nem kerül rögzítésre: