Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

NAV Online Számla adatszolgáltatási státuszok a rendszerben

A NAV Online Számla adatszolgáltatás akkor tekinthető véglegesnek, hogyha számlakibocsátó meggyőződött arról, hogy a számlabefogadás NAV státusza DONE. A befogadás állapotát a rendszerben kis ikonokkal lehet könnyen és gyorsan követni. 

NAV adatszolgáltatás státusz ikonok

A Számlák/Számlák kezelése lista oldalon a kiállított számlák mellett található az adatszolgáltatás státusza:

Ikonok jelentése

  • Zöld → Sikeres Adatszolgáltatás
  • Kék → Az adatszolgáltatás még folyamatban van
  • Sárga → Az adatszolgáltatás során figyelmeztető üzenetet küldött vissza a NAV Online Számla rendszer*
  • Piros → Hibás adatszolgáltatás

FONTOS: 

NAV WARN figyelmeztető üzenetekről ITT olvashatsz részletesebben.

Mit tegyek, ha KÉK ikont látok?

Abban az esetben, ha KÉK jelzést látsz a számlád mellett, akkor a számla adatszolgáltatása még Újrapróbálás alatt van, kérjük várj türelemmel, amíg Végállapotba nem kerül.

Mit tegyek, ha SÁRGA vagy PIROS ikont látok?

Abban az esetben, ha Sárga vagy Piros jelzést látsz a számlád mellett, akkor feltétlen le kell ellenőrizni, hogy milyen üzenetet küldött vissza a NAV Online Számla rendszere, illetve, hogy mi okozhatta a Hibás adatszolgáltatást. Az ikonokra kattintva lehet átnavigálni a Statisztikák / NAV Online Számla Adatszolgáltatás oldalra, ahol megvizsgálható a kapott üzenet:

Több számla adatszolgáltatásának ellenőrzése

Több számla adatszolgáltatásának státusza a Statisztikák / NAV Online Számla Adatszolgáltatás felületen ellenőrizhető kényelmesen a szűrők beállításával akár időszakra, akár státuszra szűrve.

Figyelmeztető levél hibás adatszolgáltatásról a rendszertől

Annak érdekében, hogy a rendszert használó számlakibocsátók minél hamarabb értesüljenek az esetleges hibás adatszolgáltatásról vagy még Végállapotba nem került adatszolgáltatásról, a billzone.eu rendszer automatikusan figyelmeztető levelet küld ki az adott számla adatszolgáltatási státuszáról a rendszerben található kapcsolattartási email címre. 

Mivel a rendszer folyamatosan próbálkozik az újraküldéssel, ezért előfordulhat, hogy időközben a számla NAV státusza DONE/OK állapotba kerül, ebben az esetben nincsen további teendőd az érintett számlát illetően. 
Ha az ellenőrzést követően nem egyértelmű a kapott hibaüzenet, akkor a support@billzone.eu ügyfélszolgálati címen érdeklődhetsz.