Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Számla létrehozása egy meglévő alapján

Hogyan tudok létrehozni egy számlát már egy meglévő számla alapján?

Számla létrehozása egy már létező alapján

Amennyiben a “Számla létrehozása egy már létező alapján” funkciót használjuk, ez esetben egy olyan új számlát tudunk létrehozni, melyen a listából kiválasztott számla alapján a mezők és tételek elő vannak töltve. A számla adatai tetszőlegesen módosíthatóak, majd a “Mentés” gomb segítségével elmenthetőek. Az “Előnézet” gomb megnyomásával ellenőrizhetők, illetve megtekinthetők a bevitt adatok.

Számlázó rendszerünk "Számla létrehozása egy már létező alapján" funkciója alap esetben úgy működik, hogy a korábbi számla összes adatát megtartva tölti elő a rendszer a kiválasztott számlát.

Funkció működése

Azonban abban az esetben, ha a korábbi számla alapján történő számlakészítés során olyan adatot használunk (pl. termék, termékhez tartozó ÁFA kulcs, banki adatok, stb.), amely a törzsadatokban már korábban mentésre került, akkor a törzsadatban szereplő értékek mindig magasabb rendűek és minden esetben alapértelmezettként a törzsadatban szereplő értékek fognak betöltődni.

Speciális eset

Speciális eset a korábbi ÁFA kulcs rendszerrel készült számlák betöltése, amely esetében a rendszer úgy működik, hogyha a betöltés során a korábbi 0%-os számláról a rendszer nem tudja eldönteni, hogy jelenleg melyik adómentes ÁFA kulcsba tartozik, akkor a kialakított szabály szerint az érvényben lévő általános ÁFA kulcsot (27%) tölti be, amely természetesen számlázáskor megváltoztatható. A statisztikák oldalon és szűrések esetében azonban üres mezőt találunk a korábbi 0%-os ÁFA kulcsok helyén.

FIGYELEM

Törzsadatokba mentett termék esetében a rendszer a mennyiség és egységár adatok kivételével a rendszerben rögzített adatokat tölti be.