Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Rejtett árfolyamdoboz devizás számlasablon

Devizás számlát állítasz ki külföldi ügyfeleid részére és nem szeretnéd, hogyha forintban megjelenne az összeg a számlán? Szeretnél egy olyan számlaképet, amelyen teljesen rejtve marad a céged magyar vonatkozása? Akkor használd a Rejtett árfolyamdoboz elnevezésű számlasablonunkat! 

Árfolyam megjelenésének az oka

Abban az esetben, ha a számla pénzneme eltér a számlakibocsátó ország hivatalos pénznemétől, akkor kötelezően fel kell tüntetni az árfolyamot a számlán. Az árfolyam ugyan nem kötelező tartalmi eleme a számlának, de a NAV ONLINE SZÁMLA 3.0 adatszolgáltatás kötelezően küldendő adata. 

Bővebb információkért olvasd el ide kapcsolódó blogcikkünket!

Hogyan állíthatom be a Rejtett árfolyamdoboz számlasablont?

A billzone.eu rendszerüben navigálj a Törzsadatok / Számlatömbök oldalra, ahol létrehozhatsz új számlatömböt, vagy a már meglévőt módosíthatod. A Számlasabon beállítások dobozban a Sablon téma legördülő menüből válaszd ki a Rejtett árfolyamdoboz sablont. 

 

Rejtett árfolyamdoboz számlasablon használatának feltételei:

Milyen esetekben tudod használni a rejtett árfolyammal ellátott számlasablonunkat?

  • Ha magyarországi céggel regisztráltál a Billzone.eu rendszerbe.
  • Ha Ingyenesnél magasabb előfizetési csomaggal rendelkezel.
  • Ha angol egynyelvű számlasablont használsz
  • Ha angol-magyar kétnyelvű számlasablont választasz.

 

Rejtett árfolyamdoboz számlasablon megjelenése

A billzone.eu alapértelmezett számlasablonon devizás számla esetében árfolyamdoboz kerül megjelenítésre: 

Abban az esetben, ha a Rejtett árfolyamdoboz számlaképünket választod, akkor az árfolyamdoboz nem jelenik meg a számlán:

JÓ TUDNI

Az árfolyam mindenképpen feltüntetésre kerül a számlán, ugyanis az árfolyamról a NAV részére adatot kell szolgáltatni. A billzone.eu számlázó rendszer csak a számlán megjelenő adatokat továbbítja a NAV részére, számlán nem megjelenő további adatokat nem adhat a számla tartalmához. 

Ezért a számla láblécében, apró betűvel jelenik meg az árfolyam, így a számlabefogadó ügyfelek számára szinte teljesen rejtett módon jelenítjük meg.

A NAV-hoz hogyan kerül továbbításra az árfolyam?

A NAV Online Számla rendszer részére a számlán megjelenő további adattal együtt kerül átadásra az adatszolgáltatás részeként az árfolyam, a NAV elvárásának megfelelően, a NAV XML-ben: