Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Bankszámla Összepontozás

Európai Unió PSD2 irányelve lehetőséget nyújt a nyíltbankolásra (open banking). 
Mit jelent a nyiltbankolás? Milyen előnyei vannak?

Nyíltbankolás (open banking)

Az EU irányelv lehetőséget arra, hogy a bankok egy banki interfészen keresztül megosszák az ügyfelek számlainformációit kizárólag az ügyfél engedélyével és kizárólag kontrollált harmadik feles szolgáltató részére. 

Kikkel oszthatja meg a bank az ügyfél számlaegyenlegét?

A Magyar Nemzeti Bank által felügyelt Számlainformációs szolgáltatást nyújtó pénzforgalmi intézmények részére. A pénzforgalmi intézménynek szerepelnie kell a felügyelő hatóság nyilvántartásában. 


Mire jó a Bankszámla Összepontozás funkció?

A funkció használata során a billzone.eu számlázó lekéri a bankszámlakivonatok.hu szolgáltatón keresztül az adott banknál vezetett bankszámlainformációkat. Ez alapján, amennyiben az ügyfél bankszámlájára bejövő tranzakciós tétel érkezik, akkor a billzone.eu a számlázóban összepontozza a bejövő tétel összegét a nyitott számlával. Így automatizáltan fizetett státuszba kerül a számla, nem kell kézzel kezelni a Fizetési információkat a rendszerben. 

TIPP
Azok a vállalkozások vagy webshopok, amelyek többszáz vagy akár többezer bejövő tétellel és nyitott számlával rendelkeznek, abban az esetben fontos munkaórákat takaríthatnak meg azzal, ha az open banking nyújtotta lehetőségekkel élnek. 

 

Hány bankszámlámat köthetem össze a billzone.eu számlázóval?

Korlátlan számú bankszámla összekötésre van lehetőség a PLUSZ-ÜZLETI-PRÉMIUM előfizetési csomagokban. 

Milyen gyakori az adatszinkronizálás?

Naponta többször is szinkronizál a billzone.eu a banki rendszerekkel, a tranzakciók folyamatosan frissülnek a rendszerben. 

 

Számlainformációs szolgáltató: Nyíltbankolás Zrt.

A billzone.eu Bankszámla Összepontozás funkciójához az adatszolgáltatást a Bankszámlakivonat.hu végzi. A Bankszámlakivonat.hu üzemeltetője a Nyíltbankolás Zrt., mely a Magyar Nemzeti Bank által felügyelt Számlainformációs szolgáltatást (AISP) nyújtó pénzforgalmi intézmény. 
Engedélyszáma: H-EN-I-186/2020
MNB azonosítója: 27072558

A bankszámlakivonat.hu azontúl, hogy számlainformációs szolgáltató, többlet szolgáltatásként számlainformáció megosztó is, azaz a számlaadatokat továbbíthatja harmadik fél részére az ügyfél engedélyével.

Jelen esetben a harmadik fél a billzone.eu online számlázó, aki részére számlaadat információt továbbíthat, oszthat meg a bankszámlakivonat.hu úgy, hogy a hatályos jogszabályokban elvárt módon, szigorú MNB felügyeleti szabályok szerint a banki adatokhoz való hozzáférést 90 naponta meg kell újítania az ügyfélnek a bankszámlakivonat.hu felületén. A "megosztási folyamat" bemutatása itt olvasható.  

 

Kiknek ajánljuk a Bankszámla Összepontozás funkciót?

Azoknak a vállalkozásoknak, ahol nagyszámú számla mennyiség kerül kiállításra és jelentős humán erőforrást kell felhasználniuk a számlák és a bejövő tételek összepontozásával. Ajánljuk továbbá azoknak is, ahol fontos a naprakész cash flow, pénzforgalom követése, amely most gyorsan és egyszerűen megvalósítható a folyamatosan frissülő banki adatszinkronizációval. 

Címkék:
összepontozás