Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Bankszámla Összepontozás

Európai Unió PSD2 irányelve lehetőséget nyújt a nyíltbankolásra (open banking). 
Mit jelent a nyiltbankolás? Milyen előnyei vannak?

Nyíltbankolás (open banking)

Az EU irányelv lehetőséget arra, hogy a bankok egy banki interfészen keresztül megosszák az ügyfelek számlainformációit kizárólag az ügyfél engedélyével és kizárólag kontrollált harmadik feles szolgáltató részére. 

Kikkel oszthatja meg a bank az ügyfél számlaegyenlegét?

A Magyar Nemzeti Bank által felügyelt Számlainformációs szolgáltatást nyújtó pénzforgalmi intézmények részére. A pénzforgalmi intézménynek szerepelnie kell a felügyelő hatóság nyilvántartásában. 


Mire jó a Bankszámla Összepontozás funkció?

A funkció használata során a billzone.eu számlázó lekéri a bankszámlakivonatok.hu szolgáltatón keresztül az adott banknál vezetett bankszámlainformációkat. Ez alapján, amennyiben az ügyfél bankszámlájára bejövő tranzakciós tétel érkezik, akkor a billzone.eu a számlázóban összepontozza a bejövő tétel összegét a nyitott számlával. Így automatizáltan fizetett státuszba kerül a számla, nem kell kézzel kezelni a Fizetési információkat a rendszerben. 

TIPP
Azok a vállalkozások vagy webshopok, amelyek többszáz vagy akár többezer bejövő tétellel és nyitott számlával rendelkeznek, abban az esetben fontos munkaórákat takaríthatnak meg azzal, ha az open banking nyújtotta lehetőségekkel élnek. 

 

Számlainformációs szolgáltató: Nyíltbankolás Zrt.

A billzone.eu Bankszámla Összepontozás funkciójához az adatszolgáltatást a Bankszámlakivonat.hu végzi. A Bankszámlakivonat.hu üzemeltetője a Nyíltbankolás Zrt., mely a Magyar Nemzeti Bank által felügyelt Számlainformációs szolgáltatást nyújtó pénzforgalmi intézmény. 
Engedélyszáma: H-EN-I-186/2020
MNB azonosítója: 27072558