Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Faktoring típusok

Melyek a legnépszerűbb faktoring típusok?


A faktorálás a vállalkozók egyik legnagyobb támogatója pénzügyeikben, főként azért, mert nem csak egy esetben támaszkodhatnak erre a megoldásra: egy új partner vagy külföldi terjeszkedés esetén is biztonságot nyújt a faktorálás. Ismerd meg a legnépszerűbb faktoring típusokat.

Korábbi cikkünkben már ismertettük, hogy mi is az a faktoring és miért jó választás számos vállalkozás részére. Amiről még érdemes tudni, hogy nem csak egy faktoring típus létezik, hiszen minden vállalkozás igénye egyedi: ennek fényében a MagNet Faktort kérdeztük meg arról, hogy ők mi alapján alakították ki termék portfóliójukat.

„Faktoring megoldásainkat úgy alakítottuk ki, hogy átlátható legyen és a legtöbb piaci esetet lefedje, amikor szükség lehet erre a pénzügyi eszközre. Célunk az volt, hogy minden vállalkozás magáénak érezze a szolgáltatást és a legváratlanabb helyzetekben is számíthasson rá.”

Melyek a legnépszerűbb faktoring típusok?


Hagyományos számla faktorálás

A hagyományos számla faktorálás esetén nem történik más, minthogy elküldöd számládát a faktoring cég felé, akik a kiszámlázott összeg jelentős részét 24 órán belül elutalják Neked, a fennmaradót pedig azután, hogy partnered rendezte a számlát. A számla faktorálás jó választás, ha belföldi partnered csak 30-60-90 vagy akár 180 nap múlva teljesíti a kifizetést. Ezzel sokkal hamarabb jutsz pénzedhez és növeled vállalkozásod likviditását.

Visszkereset nélküli faktoring

A visszkereset nélküli faktoring kockázatok enyhítésére lett tervezve: amennyiben partnered esetleg nem fizetné ki a számlát, a faktorcég által nyújtott előleget, - amit 24 órán belül rendelkezésedre bocsájtanak, - nem kell visszafizetned. Ez a megoldás értelemszerűen drágább.

A visszkereset nélküli faktoring kiváló választás egy új partner esetén, ahol még bizonytalan az együttműködés menete.

Ismerd meg jobban a visszkereset nélküli faktoringot

Export faktoring

A külföldi terjeszkedés egy rendkívül izgalmas fejlődési lehetőség a vállalkozások számára. Az eltérő üzleti modellek azonban váratlan kockázatokat rejthetnek magukban. Az export faktoring segítségével kényelmet és biztonságot nyújthatsz vállalkozásod számára. Számos országban veheted igénybe ezt a faktoring típust: a legtöbb EU-s országban, az Egyesült Királyságban vagy éppen az USA-ban és Kanadában is.


Ismerd meg jobban az export faktoringot

Biztosított faktoring

Nagy megrendelés, hirtelen, ismeretlen ügyféltől? Még ha korábban nem is volt negatív tapasztalatod, érdemes felkészülni a negatív eshetőségekre is. A biztosított faktoring esetén egy követelésbiztosító garantálja a számlád kifizetését, így a kockázatokat szinte nullára csökkentheted. A követelésbiztosítás védelmet nyújt, ha a megrendelőd ellen csőd vagy felszámolási eljárás indul, vagy ha egyszerűen csak nem fizet.

Ismerd meg jobban a biztosított faktoringot

 

 

Címkék:
faktoring