Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

Billzone számlakép (leírás)

Billzone.eu számlakép az alábbiak szerint néz ki:

A Billzone.eu teljes számlaképét a következő linken tekintheti meg: Billzone.eu számlakép. A cikk további részében a számla egyes részeit mutatjuk be és az ahhoz kapcsolódó számlakép részleteket nézheti meg a képekre kattintva.

1. Logó, egyedi számlakép

Számlakép logó Billzone.eu számlakép - LOGÓ

A Billzone.eu-val készített számláit egyedivé teheti azzal, ha feltölti céges logóját, amely bármikor kitehető és cserélhető az alkalmazásban formátum-módosítás nélkül. A logó a számla fejlécének bal oldalán jelenik meg. A jobb minőség érdekében a céges logó feltöltésének maximális mérete 434x170 (formátum opciók: JPG, PNG, BMP). Ez különösen hasznos a papír alapú számlák nyomtatásakor. A logó feltöltése természetesen nem kötelező, annak hiányában a számlának ez a része üresen marad.

Továbbá rendelhető tetszőleges formátumú számla, nincs akadálya egyedi számlaformátum használatának. Ehhez azonban külön megbízást kell adnia a Billzone.eu üzemeltetője számára, hiszen a számlaformátum elkészítése egyrészről tartalmi és megjelenési egyeztetést és specifikálást, valamint fejlesztési feladatot von maga után. Ilyen esetben keresse fel munkatársainkat egyeztetés céljából a Billzone.eu Kapcsolatok oldalon megadott email címek, vagy telefonszámok egyikén.

2. Azonosító adatok

A számla fejléce jól láthatóan négy részre tagolható:
Számlakép fejléc Billzone.eu számlakép - fejléc
  • A bal felső blokk a céges logó helye, amelyről korábban már beszéltünk.
  • A jobb felső dobozban a cégünk, mint számlakibocsátó adatai találhatók: név, székhely, adószám (közösségi adószám). Ezenkívül még opcionálisan megadhatók a bankszámlaszám, bank neve és a SWIFT/BIC kód. Utóbbiak kitöltése hasznos lehet, azonban export deviza számla kiállításánál mindenképpen jelenítsük meg a számlán.
  • Bal alsó boxban a vevő adatai tölthetők fel: név, székhely, adószám (közösségi adószám). Nyilvántartásunk megkönnyítése érdekében lehetőségünk van a vevőhöz vevőszámotrendelni, amely megjelenik a számlán is.
    Számlakép fizetési mód Billzone.eu számlakép - fizetési mód
  • Jobb alsó tömb a számla adatait tartalmazza: sorszám, kibocsátás kelte, teljesítés és fizetési határidő. A fizetés módja opciónál különböző lehetőségek megadása közül választhatunk: átutalás, készpénz, utánvét, bankkártya, internetes fizetés, mobiltelefon fizetés, csekk, beszedési megbízás. Továbbá szintén nyilvántartásunk és adminisztrációnk megkönnyítése érdekében a számlán lehetőségünk van a megrendeléshez megrendelés számot rendelni.

Jó tudni! Általánosságban elmondható, hogy a vevő adószámát nem kötelező feltüntetni a számlán. Abban az esetben azonban, ha az ügyletre a fordított adózást kell alkalmazni - azaz amikor az adófizetési kötelezettség a termék beszerzőjét, szolgáltatás igénybevevőjét terheli -, a számlán fel kell tüntetni a beszerző adószámát. Ugyanez a szabály vonatkozik a Közösségen belüli termékértékesítésekre is.

3. Termék és ár adatok

Közvetlen a fejléc alatt található a következő blokkban az értékesített termék vagy szolgáltatás azonosítása és az árra vonatkozó adatok megadása.

A/ termék adatok: A számlán megjelenő tételnév konfigurálható, ugyanis választani lehet a VTSZ (Statisztikai kód) és termékkód (Azonosító) együttes vagy külön-külön történő megjelenítése között. A könnyebb kezelhetőség érdekében ezekhez sablonok tartoznak, amelyek közül ki lehet választani a megfelelőt. Beállított sablonunk segítségével megadhatjuk, hogy a tételekhez tartozó leíró adatok milyen sorrendben és formában jelenjenek meg a számlatétel megnevezés mezőjében:

1. sablon = statisztikai kód + név együttes megjelenítése 2. sablon = termékkód + név együttes 3. sablon = statisztikai kód + név + termékkód együttes megjelenítése Ha a VTSZ vagy SZJ szám nem kerül kitöltésre, akkor  a számlán az a rész üresen marad.

Jó tudni! A VTSZ és SZJ szám megadása NEM kötelező. Az áfa törvény csak a számla, egyszerűsített számla kötelező tartalmát írja elő. Azon túl bármely más adat szerepeltethető a számlán, így többletinformációként a VTSZ és SZJ szám is feltüntethető. Erre a Billzone.eu is lehetőséget ad.

B/ ár adatok: Az ár megadása a törvényi előírásoknak megfelelően kötelezően bontásban kerül feltüntetésre: meg kell adni az áru adó nélküli egységárát, darabszámát, az áfa mértékét, amelyet tételenként jelenít meg a számlán a rendszer. A továbbiakban a program maga számolja az áfa összegét és tüntetni fel az áfa összesítőben.

Számla adatok Billzone.eu számlakép - számla adatok

Ha árengedményt alkalmazunk, amelyet az egységár nem tartalmaz, akkor az a számlán megjeleníthető új tételként „kedvezmény” megnevezéssel.

A megjegyzés rovatban bármilyen fontos információt közölhetünk a vevőnkkel. Így például megadhatunk utalásazonosítót, tájékoztathatjuk a számlabefogadót a késedelmes fizetés feltételeiről. A rendszer automatikusan generálja a megjegyzéseket a fordított áfa alkalmazása és számla érvénytelenítés esetén.

4. Lábléc

Számláink a hatályos jogszabályoknak mindenben megfelelnek. A Billzone.eu által kiállított elektronikus számla, valamint a hozzá csatolt, géppel feldolgozható állomány minden tekintetben megfelel az Európai Unió Tanácsa 2006/112/EK irányelvében meghatározott feltételeknek. A törvényi megfelelést számláink láblécében tüntetjük fel.

Billzone.eu számlakép - lábléc Billzone.eu számlakép - lábléc

A számlákon továbbá automatikusan megjelenik a Billzone.eu, mint a számla kiállítója, a számla kibocsátója pedig a termék vagy szolgáltatás értékesítője.

Ezenfelül a számlát kibocsátó cég nevében eljáró, a számlát kitöltő neve és email címe is látható a kiállított számlán. A rendszerben opcionális, hogy a számlaképen a teljes név és postafiók elérhetőség helyett egy alternatív név kerüljön megjelölésre, például monogram vagy netán egy kód (pl. ügyintéző1, IC, stb.)

Kétnyelvű számla Billzone.eu - kétnyelvű számla
5. Export deviza számlakép

A Billzone.eu számlázó programmal lehetőség van kétnyelvű számlák kiállítására: angol-magyar és német-magyar sablonok használata segítségével.

Valamint a rendszerben természetesen többféle devizanemből választhat. Export deviza számla kiállításához további segítséget és információkról a „Hogyan állítsunk ki export deviza számlát” című cikkünkben olvashat.

Hivatkozás:
2007. évi CXXVII. törvény 169.§. – A számla adattartalma
Európai Unió Tanácsa 2006/112/EK irányelv
Áfatörvény 160-162. §.
Kép1: Master isolated images / FreeDigitalPhotos.net
Kép2-8: Billzone.eu