Billzone.eu

Ingyenes és környezettudatos online számlázó

TSM alvállalkozóknak e-számla kiállítás útmutató

Szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a T-Systems Magyarország Zrt. beszállítói vagy alvállalkozói számára, akik áttérnek a papír alapú számla küldésről az elektronikus számlázásra. Az alábbiakban képek segítségével magyarázzuk el a számlaküldés lépéseit.

REGISZTRÁLJ!

Regisztrálj a Billzone.eu online számlázó rendszerbe először mint felhasználó, majd következő lépésben a céget is. FONTOS: A regisztráció során megadott adatokat mindenképpen írd fel, mert a későbbi belépések alkalmával szükséged lesz rá!

CÉGADAT ELLENŐRZÉS

INGYENES előfizetési csomagban 24 db e-számlát (évente) úgy állíthatsz ki, ha a céged ELLENŐRZÖTT. Ezzel a folyamattal a cégedet védjük, nehogy illetéktelenek állítsanak ki a nevedben számlát.

Kérlek, olvasd el, hogyan tudod a cégadatokat és a jogosultságot ELLENŐRZÖTT-é tenni a rendszerben!

https://blog.billzone.eu/2015/10/07/cegadat-es-jogosultsag-ellenorzes-a-rendszerben/

TÖLTSD FEL A TÖRZSADATOKAT!

A TÖRZSADATOK-at töltsd fel a szükséges adatokkal számlázás előtt!

Számlatömbök módosítása oldal

VÁLASZD KI A TSM SZÁMLASABLONT!

TSM számlasablon kiválasztása

A TÖRZSADATOK / SZÁMLATÖMBÖK-nél állítsd be, hogy a TSM számlasablont szeretnéd használni. Erre azért van szükség, mert ezt a számlasablont olyan egyedi mezőkkel láttuk el, amelyek feldolgozása esetében a TSM-nél gyorsabban kerülhet feldolgozásra a számlád.

SZÁMLÁZÁS

Válaszd ki a SZÁMLÁK menüpontot és nyomj az Új elektronikus számla létrehozása linkre. Ezek után megkezdheted az e-számla kiállítását.

Elektronikus számla létrehozása gomb

Tipp: Ha elmentetted a TÖRZSADATOK / PARTNEREK-nél a T-Systems Magyarország Zrt. adatait, akkor most csak be kell töltened őket.

Partner adatok helyes kitöltése

TÖLTSD KI AZ EGYEDI MEZŐKET!

Egyedi mezők jelentése:
- Projektszám: hivatkozott projekt száma
- PST/WBS: A beszállítók használják ezt a kódot
-Cost center: azonosító
-Kapcsolattartó/igénylő neve: kapcsolattartó neve
-PO: Purchase Order: beszerzési megrendelés szám, ennek minimum 10 karakter hosszúnak kell lennie, és vagy 47-es vagy 48-as kezdéssel rendelkezik

SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA

Ha mindent kitöltöttél a számlán, akkor nyomd meg a lap alján található Tovább gombot! Ekkor átdob minket a következő felületre, ahol láthatjuk a számla kinézetét. Ellenőrizd a számlát! Ha minden jó rajta, akkor nyomd meg a SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA gombot!

Partner adatok és termékek mentése

Sikeresen kiállítottad a számlát! Töltsd le és mentsd el a gépedre!

Számla letöltése

SZÁMLA KÜLDÉSE TSM RÉSZÉRE

FONTOS: Az e-számlát NEM LEHET a billzone.eu rendszerből kiküldeni (hiába írod be az e-mail címet), mert a TSM automata feldolgozója nem tudja innen feldolgozni. Csak email csatolmányt tud feldolgozni.

KÖVESD A KÖVETKEZŐ LÉPÉSEKET!

 • Mentsd le a gépedre az e-számlát (PDF-et)!
 • Küldd el az elektronikus számlát email-ben, csatolmányként a TSM email címére:

eszamla.mt@telekom.hu

 • FONTOS: ha a számlához tartozik valamilyen csatolmány, azt mindenképpen ugyanebben az email-ben kell elküldeni, mert később nem tudják összekapcsolni a számláddal!

A számlabeérkezést követően a TSM értesíteni fog a megadott email címen annak sikeres vagy sikertelen feldolgozásáról. Ha a számlaküldést követő 48 órában nem kapsz semmilyen visszajelzést, akkor kérünk, hogy keresd a TSM munkatársait, mert vélhetően nem érkezett be a számla.

Ha a számlázásban elakadnál, akkor keress minket! Szívesen segítünk!

billzone.eu számlázással kapcsolatos kérdések:

 • Telefonos ügyfélszolgálat: +36 (1) 785-1244
  Hétfő – péntek: 9:00 – 17:00
 • Elektronikus ügyfélszolgálat:
  support@billzone.eu
  apisupport@billzone.eu